Recenzie: „Pisicile Războinice 8: Noua Profetie – Răsărit de lună” – Erin Hunter

Nume: Pisicile Războinice – Vol VIII – Răsărit de Lună

Autor: Erin Hunter

Editura: All

Colectia: Galaxia Copiilor

Categorie: Cărți pentru copii și adolescenți

Seria: Pisicile Războinice – Noua Profeție

 

 

Așa cum v-am promis am revenit cu o nouă recenzie. De această dată vă prezint volumul numărul 7 din frumoasa serie ”Pisicile Războinice”, scrisă de Erin Hunter.

„Pisicile Războinice” nu doar că sunt împărțite pe volume, dar sunt împărțite și mini-serii. Articolul de astăzi este despre cel de al doilea volum al mini-seriei „Noua Profeție”. Pentru că sunt foarte multe detalii începând de acum voi face doar mini-rezumatul acestei serii. Pentru a afla mai multe detalii despre cărți vă invit să citiți recenziile de pe blog și să achiziționați cărțile.

Pădurea părea să o ducă bine, lipsa hranei nu era o problemă atât de gravă. Cu toate acestea Clanul Stelelor știa că acest lucru nu v-a mai dura mult și tocmai de aceea a decis să trimită câte o pisică din fiecare clan într-o lungă călătorie pentru a primi o nouă profeție. 

Au fost aleși:

Clanul Tunetului – Gheară de Mărăcine

Clanul Râului – Coadă de Pană

Clanul Vântului – Labă de Cioară

Clanul Umbrelor – Blană Roșcată

Cu toate acestea în călătorie au plecat 6 pisici, lor li s-au alăturat : Blană de Veveriță, fata lui Stea de Foc, și Blană de Furtună, fratele lui Coadă de Pană și fiul lui Dungă Cenușie. Pentru ca misiunea să aibă succes pisicile au învățat să lucreze împreună.

Ele nu s-au lovit doar de faptul că au trebuit să își părăsească clanurile, ci și de problema găsirii drumului corect. Problemele i-au însoțit la fiecare pas, au avut ocazia de a întâlni animale noi, de a se lovi de Două Picioare și de a câștiga prieteni noi. 

La sfârșitul acestei călătorii au primit Profeția de la „Miez de noapte” – un viezure care învățase limba pisicilor și care putea discuta cu Clanuri.

Volumul „Răsărit de lună” începe cu o nouă profeție:

”Da, Pisc, i-a răspuns Profetul. Tribul Vânătorilor Fără de Sfârșit mi-a făgăduit că va sosi o pisică, o pisică care nu aparține tribului nostru, și ne va scăpa de Colț Ascuțit o dată pentru totdeauna”

Deja v-am făcut curioși? Ei bine în volumul trecut pisicile noastre au aflat că mai există și alte pisici, pisici care nu trăiesc în clanuri ci în triburi. „Răsărit de lună” ne prezintă drumul de întoarcere al pisicilor în Clan, acest lucru nu este ușor mai ales că ei decid să o ia pe alt drum.

Liniștea pisicilor din Clanuri a început să fie tulburată de apariția de „Două Picioare”. Aceștia gonesc hrana și au început să intre tot mai des pe teritoriul pisicilor. Stea de Foc este decis să afle dacă mai există și alte clanuri care să aibă probleme cu Două Picioare, dar din păcate nu toți liderii sunt dispuși să împărtășească cu un alt conducător problemele lor.

Volumul acesta ne oferă și o veste foarte tare: Gheară de Mărăcine și Blană Roșcată nu sunt singuri urmași ai lui Stea de Tigru. Oare pădurea v-a fi din nou zguduită de un pisoi cu o ambiție foarte mare și care nu ține cont de cei din jur?

Grupul nostru de pisici ajunge acum în Tribul Apei Învolburate unde vor trebui să se lovească de o nouă problemă. Noile pisici sunt convinse că una dintre ele a fost trimisă de străbuni pentru a salva Tribul de Colț Ascuțit.

Cine este pisica despre care vorbește profeția? Pe cine vor lăsa războinici noștri în urmă? Oare cele 5 pisici vor putea ajunge la timp acasă?

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.