Recenzie: „Pisicile Războinice 9: Noua Profetie – Zori de zi” – Erin Hunter

Imagini pentru pisicile razboinice zori de zi

Nume: Pisicile Războinice – Vol IX – Zori de Zi

Autor: Erin Hunter

Editura: All

Colectia: Galaxia Copiilor

Categorie: Cărți pentru copii și adolescenți

Seria: Pisicile Războinice – Noua Profeție

 

 

Așa cum probabil deja știți din mediul online luna trecută am primit de la Libraria Online Libris volumul numărul IX din seria Pisicile Războinice, scrisă de Erin Hunter. Din păcate doar în acest moment am avut ocazia de a vă povesti despre el, dar vă promit că a meritat așteptarea.

Volumul numărul IX al acestei serii poartă numele de „Zori de Zi” și reprezintă volumul 3 al mini-seriei „Noua Profeție”. Vorbim despre un volum nou, care reușește să ne încânte prin detalii. De asemenea v-a fi volumul în care ne vom lua, alături de personajele noastre preferate, la foarte multe lucruri. El reprezintă puntea spre un nou început, spre un drum nou.

Înainte de a vă povesti puțin despre acest volum haideți să facem un mic rezumat al seriei „Noua Profeție”.

 

”Clanul Stelelor a ales 4 pisici, câte una din fiecare Clan, care să plece la drum nou pentru a primi o profeție nouă. Pisicile sunt în pericol și tocmai de aceea cele patru pisici, devenite șase în final, nu au voie să greșească. Soarta tuturor clanurilor stă în lăbuțele lor. Începutul nu este tocmai ușor pentru că între ei există numeroase diferențe, dar și faptul că fiecare trebuie să fie devotați clanurilor din care fac parte. La sfârșitul călătoriei pisicile au trecut peste piedici și s-au apropiat tot mai mult. 

Așa cum era de așteptat echipa trebuie să se întoarcă și acasă pentru a spune clanurilor profeția pe care au primit-o de la Miez de Noapte. Lucrurile nu sunt tocmai ușoare, ele au ocazia de a descoperi Tribul Vânătorilor fără de Sfârșit. Din păcate tribul ascunde un secret teribil, iar astfel pisicile se trezesc prizoniere în locul în care credeau că vor putea să se odihnească. 

Și pisicile din trib ascultă de Strămoșii lor, dar și de profețiile care le sunt oferite de aceștia. Astfel ei ajung să creadă că Blană Roșcată este cel care îi v-a salva de Colț Alb. Din păcate în timpul luptei cu această pisică Coadă de Pană și-a sacrificat viața pentru a salva pisicile.

Între timp în pădure s-au întâmplat foarte multe lucruri: Două Picioare le invadează teritoriul și amenință să distrugă totul în drumul lor. Oare pisicile au reușit să ajungă la timp?”

Zori de Zi începe prin despărțirea celor 5 pisici, acum fiecare trebuie să meargă în clanul ei pentru a își convinge liderul că trebuie să părăsească de urgență pădurea. Lucrurile nu sunt tocmai simple mai ales că pădurea a reprezentat pentru ei singura casă. Cu toate că ar trebui să meargă la clanul său, Blană Roșcată decide că el ar trebui să fie cel care îi povestește lui Dungă Cenușie despre sora sa.

Avem parte de un moment foarte emoționant atunci când Labă de Veveriță își revede părinții, dar acesta este umbrit la aflarea veștii că sora sa, Labă de Frunză, a fost răpită de Două Picioare. Dar și atunci când Dungă Cenușie află ce s-a întâmplat cu Coadă de Pană.

FRAGMENT:

… Era Dungă Cenușie. S-a oprit lângă Stea de Foc.

  • Așadar, Focul și Tigrul s-au întors acasă! a tors el.

….

Apoi flacăra din privire i s-a aprins încă o dată.

  • Mi-ați văzut cumva puii? a continuat, uitându-se cu speranță la Labă de Veveriță și la Gheară de Mărăcine.

Labă de Veveriță a clătinat din cap.

  • Au mers cu noi, i-a explicat ea. Blană de Furtună…
  • Sunt aici, a rostit Blană de Furtună, Făcându-și loc printre celelalte pisici.

Urechile lui Dungă Cenușie au tremurat de surpriză și de încântare.

  • Blană de Furtună! Ești în siguranță! l-a întâmpinat el torcând, Iar apoi s-a uitat la Labă de Veveriță și Gheară de Mărăcine. Sunteți cu toții în siguranță, nu-mi vine să cred.

Lui Labă de Veveriță i s-a strâns inima de durere.

  • Unde este Coadă de Pană?

Privirea lui Dungă Cenușie a trecut dincolă de Blană de Furtună, ca și cum se aștepta ca pisica de un cenușiu palid să se afle la marginea pietrei. 

Labă de Veveriță a privit în jos. Bietul Blană de Furtună! El adusese cele mai proaste vești și pentru Clanul Râului și pentru Clanul Tunetului. 

  • Unde este? A întrebat Dungă Cenușie, intrigat.
  • Nu este cu noi, i-a răspund Blană de Furtună, uitându-se în ochii tatălui său. A murit în călătorie.”

 

Labă de Frunză nu este singura pisică răpită, din contră în cuștile amenajate de Două Picioare se mai află și alți războinici. Ce se v-a întâmpla oare atunci când Două Picioare decid să îi mute departe de pădure?

Două Picioare au mutat tabăra Clanului Tunetului și au dus la absența tot mai puternică a prăzii. Stea de Foc încearcă de mai multe ori să discute și cu celelalte clanuri despre plecarea din pădure. Singurii care par a fi de partea lui sunt cei din Clanul Vânătului, cu toate acestea înțeleptul motan decide că v-a pleca doar alături de toate clanurile sau nu vor pleca deloc.

Oare mândria conducătorului Clanului Umbrelor v-a duce la pierirea tuturor pisicilor? Ce v-a face oare Stea de Leopard când râul v-a seca aproape complet? Vor reuși pisicile din Clanul Tunetului să salveze pisicile răpite de Două Picioare, dacă da, ce preț vor avea de plătit? Se v-a adeveri oare profeția potrivit căreia „Focul și Tigrul vor distruge Pădurea? Clanul Stelelor le v-a urma oare pe pisicile care și-au părăsit pădurea?

Acest volum a fost foarte palpitant și trebuie să vă mărturisesc că abia aștept să îl încep pe următorul. Sunt foarte curioasă ce se v-a întâmpla cu Dungă Cenușie, dacă v-a reuși el vreodată să își regăsească Clanul. De asemenea abia aștept să văd dacă pisicile își vor putea găsi noile case.

Dacă și voi vreți să citiți seria Pisicile Războinice vă recomand să apelați la Librăria Online Libris. În plus dacă sunteți foarte atenți veți putea achiziționa volumele la super prețuri.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.