Un city break romantic la Istanbul

  • Bună dimineața, sufletul meu.
  • Bună dimineața, dragul meu. Imediat pregătesc micul dejun.
  • Nu îți face griji m-am ocupat eu de tot.

Am crezut că visez, nu spun că nu ar mai fi pregătit și el micul dejun, dar cu o seară în urmă venise la fel de plictisit și fără chef de la muncă ca și mine. Dar totul era pregătit, micul dejun era acolo și mă aștepta alături de un plic alb. Curioasă din fire am încercat să iau plicul de pe masă.

  • Mai întâi să mâncăm și îți arăt după ce surpriză ți-am pregătit.
  • Dar ștIi că nu pot rezista atât de mult, nu se poate să îmi arăți acum … te rooog…
sursa: images.gr-assets.com
  • Nu te uita așa la mine, că după ce vezi cadoul sigur nu mai mănânci nimic.
  • Promit că o să mănânc, dar crede-mă că nu rezist până atunci.

Nu știu dacă fața mea l-a făcut să cedeze sau simplul fapt că știa că nu voi renunța până voi vedea ce se află în plic, dar mi-a întins micuțul cadou alb. Nu am mai așteptat să mă roage și l-am deschis. Din interior și-au făcut apariția două bilete de avion Christian Tour spre Istanbul. Cât de mult îmi dorisem să merg din nou în Istanbul, să retrăim primele noastre întâlniri, dar ce făceam cu munca, cursurile? Și așa în august de abia reușisem să găsim două săptămâni în care să fim amândoi liberi și atunci trebuise să ne apucăm de renovat.

  • Credeam că o să te facă fericită această surpriză, nu că o să te întristezi.
  • Iubesc această surpriză, dar cum vom reuși să plecăm? De la muncă sigur nu îți vor permite să lipsești, iar eu am cursuri aproape în fiecare zi.
  • Nu îți face griji, am optat pentru un city break in Istanbul, tocmai pentru a putea să ne bucurăm oricând de vacanță.
  • Cum adică de un city break?
  • Mai exact vom pleca vineri dimineață și ori duminică, ori luni ne vom întoarce înapoi. Am vorbit deja la muncă și nu este nici o problemă dacă voi lipsi o zi, în plus tu nu ai ore vinerea.
  • Oare va fi posibil așa ceva? Sunt atât de multe locuri pe care trebuie să le vedem…
  • Desigur, am pregătit deja planul pentru aceste zile și o să avem timp să vizităm tot ce ne dorim. În plus putem reveni în alt weekend dacă nu apucăm să vedem totul.

Mă pregăteam deja să îl mai întreb ceva, dar mi-a făcut semn să stau jos și să îl ascult.

„Pentru că în curând aniversăm 3 ani de căsătorie m-am gândit să facem ceva inedit. După ce am văzut cât de stresați suntem amândoi când ne întoarcem de la muncă am decis că avem nevoie de o  vacanță. Știam că nu avem multe zile la dispoziție și tocmai de aceea am încercat, la început, să caut destinații la noi în țară, dar parcă nimic nu îmi plăcea. Mai apoi Alisia m-a întrebat de ce nu aleg un city break Christian Tour. Nici eu nu știam la început ce înseamnă asta, dar după ce m-am documentat mi-am dat seama că este cea mai bună alegere.

Mai știi acum două săptămâni când te-am întrebat ce ai prefera Paris, Barcelona sau Istanbul? Ei bine atunci încă încercam să aleg cea mai bună destinație. Sincer nici nu mă așteptam să nu câștige Istanbulul, dar am vrut să fiu sigur încă o dată că noi gândim la fel. Vom pleca în călătorie vinerea dimineața, am găsit deja cele mai bune oferte city break la Christian Tour, și nu trebuie decât să ne decidem dacă ne întoarcem duminică seara sau luni dimineața.”

  • Luni … așa vom petrece mai mult timp împreună.

„În prima zi putem să revizităm Palatul Dolmabahce și să ne reamintim de dragostea cu care l-am vizitat prima oară. Acum ai ocazia de a purta rochia aceea superbă pe care ți-am luat-o când am fost ultima oară în Marele Bazar și astfel să putem intra în atmosfera spectaculoasă oferită de locul în care sultani celebri și-au petrecut viața. Pentru că știu că data trecută ți-ai dorit foarte mult să mergem și în clădirea celebrului harem de această dată am vorbit să avem acces și acolo.

Palatul Dolmabahce

După ce vom vizita toate încăperile frumosului palat, vom putea merge pe malul Bosforului unde tu cu siguranță te vei putea bucura de parfumatul lor șerbet, iar eu voi avea ocazia de a redescoperi gustul de Ayran autentic. Mai apoi ne vom bucura de mirosul de castane coapte, de mirodenii și de multe alte secrete oferite de centrul istoric al marelui oraș. La fel ca în ziua în care am pășit pentru prima oară în Istanbul, alături de tine, o să cumpărăm o porție de castane coapte pe care o vom mânca împreună, eu încercând să le răcesc pentru ca tu să nu te arzi cu ele. Seara ne vom plimba sub clar de lună pe malul Bosforului și ne vom opri la restaurantul care ne atrage atenția, vom lăsa ca totul să vină de la sine și ne vom bucura de fiecare clipă.

dervisi

Ziua următoare vom urmări împreună răsăritul soarelui și apoi îți voi oferi cel mai parfumat și mai dulce ceai din Istanbul. Mai apoi putem merge să vizităm Hagia Sofia, una dintre cele mai frumoase moschei pe care ni le oferă orașul, desigur că nu vom putea pleca fără a vizita Palatul Topkapî. Sunt sigur că abia aștepți să vezi în timp real locul în care o dată Sultanul Suleyman și-a petrecut viața. La sfârșitul serii am afla că există un spectacol de dervisi și nu putem rata ocazia de a îi vedea live. Acestea sunt doar câteva din locurile pe care le putem vedea, nu avem un program fix și de aceea ne putem lăsa pe mâna sentimentelor. Important este să ne amintim cât de mult ne iubim.

  • Te iubesc enorm de mult și sunt sigură că această vacanță va fi perfectă.

Acest articol a fost scris pentru proba numărul 2 din SuperBlog 2018!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.