Cum alegi un redresor auto?

Dintre toate scenariile in care masina te poate lasa la greu (sau in mijocul drumului, la propriu) doua sunt cele mai temute de soferi: cel in care ramai fara combustibil, si cel in care ti se descarca bateria. Daca pentru primul exista un martor in bordul masinii care te atentioneaza luminos si uneori sonor ca mai poti circula aproximativ 50 km cu cantitatea de combustibil din rezervor, al doilea te poate lua cu usurinta prin surprindere, in special in sezonul rece cand temperaturile scad sub -20 grade Celsius.

 

Si asta deoarece frigul determina bateriile sa se descarce mai repede si afecteaza si sistemul de incarcare al acestora, care nu mai face fata, iar asta se poate lasa cu o masina nefunctionala exact in momentele in care ai mai mare nevoie de ea. Din fericire, zilele in care aveai nevoie de chei speciale pentru a desface bateria si a o duce in casa la incarcat s-au incheiat de mult – acum, redresoarele auto sunt suficient de performante si au dimensiuni suficient de mici incat sa le poti purta in permanenta cu tine in portbagaj.

 

Si oferta de redresoare auto este acum mult mai variata, dar asta nu inseamna ca toate redresoarele de pe piata sunt bune. Nu risca sa iti cumperi unul “de unica folosinta” pe care sa nu te poti baza, ci continua sa citesti pentru a afla care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont pentru a alege un redresor bun:

Compatibilitatea

Nu te grabi sa cumperi primul redresor pe care il gasesti – cel mai mare risc este sa alegi unul care nu va fi compatibil cu bateria masinii tale. La randul lor, bateriile au anumite caracteristici, cea mai importanta si cea conform careia trebuie sa alegi redresorul potrivit fiind tensiunea. Astfel, redresorul tau trebuie sa fie construit pentru a incarca fie baterii de 12 V, fie baterii de 24 V. Sa nu crezi ca un redresor pentru 24 V va incarca fara probleme o baterie de 12, asa ca daca ai o “flota” de masini cu baterii diferite ai doua alternative: sa cumperi cate un redresor pentru fiecare tip de baterie, sau sa alegi unul special conceput pentru a incarca ambele tipuri.

Portabilitatea

Chiar daca majoritatea producatorilor de redresoare fac tot posibilul pentru a scoate pe piata modele cat mai mici si mai usoare, vei gasi in continuare si unele de dimensiuni mari. Daca faci achizitia online, este usor sa le confunzi doar uitandu-te la poze in care nu apar si alte obiecte, pentru a putea face o comparatie. Asa ca uita-te cu atentie la specificatii, dimensiuni si greutate si alege unul cat mai mic, preferabil sub 4 kg, pentru a-l putea folosi cu usurinta oriunde te-ai afla atunci cand ti se descarca bateria.

Pretul

“Mai scump inseamna mai bun” nu este o deviza intotdeauna adevarata. Daca bugetul iti permite, vei fi tentat sa alegi cel mai scump redresor crezand ca este si cel mai bun, dar nu e nevoie sa scoti din buzunar sume exorbitante pentru a te bucura de calitate si fiabilitate. Trebuie doar sa apelezi la un magazin specializat, asa cum este e-Acumulatori, oricand ai nevoie de un redresor auto.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.