SĂNĂTATEA COPIILOR NOȘTRI ESTE CEA MAI IMPORTANTĂ

Bună seara și bine ați venit la conferința „Sănătatea copiilor noștri”! Daniela și Eliza au dezbătut deja subiectele „Tehnologia în viețile celor mici” și „Cum ne apărăm de bacterii” tocmai de aceea vreau să le mulțumesc pentru acest lucru! Știu că atât modul în care lăsăm tehnologia să intervină în viața copiilor noștri, dar și modul în care îi apărăm de bacterii sunt foarte importante, totuși pentru a câștiga încă un plus trebuie să avem grijă și de alimentația celor mici.

Eu, fac parte din generația celor care la 3-4 luni deja mâncau orice, iar în gimnaziu aveam cel mai haotic program de masă. De cele mai multe ori, atunci când eram în gimnaziu, mâncam doar seara și atunci foarte mult, pentru a acoperi toată ziua. Efectele negative nu s-au văzut de la început, nu vă așteptați că dacă azi îi oferiți celui mic mâncare nesănătoasă a doua zi veți observa schimbarea. Din păcate acest regim nesănătos afectează de cele mai multe ori peste ani de zile.

La mine s-a văzut în fiecare iarnă, sistemul meu imunitar era la pământ așa că atunci când apărea un virus în liceu eram prima care îl contacta. Pentru mine a fost destul de târziu să mai schimb ceva, nici acum nu am reușit să am un program 100% fix, dar pentru copiii voștri este doar începutul. Credeți-mă că cu cât începeți mai repede  să le oferiți alimente sănătoase cu atât aveți șanse mai mari de câștig.

Cum îi fac pe cei mici să adore mâncarea sănătoasă?

Știu că teama cea mai mare a mamelor este „cum îl fac pe cel mic să mănânce sănătos?”. Acest lucru nu este însă greu de făcut în era internetului. Trebuie doar să vă gândiți ce produse vreți să introduceți în meniul celui mic. De exemplu să zicem că vrem să îl învățăm să mănânce seminte de chia putem face asta pregătind celebra Budinca de chia raw-vegana a celor de la Sano Vita. Rețeta este foarte simplă, nu trebuie să ai foarte multe cunoștințe în ale gătitului pentru a o pune în aplicare. În plus se realizează destul de repede, deci nu trebuie să te temi că cei mici își vor pierde răbdarea. Ingredientele se găsesc pe tot parcursul anului, deci nu trebuie să renunți la această bunătate nici iarna.

La început, cel puțin mie, mi-a fost foarte greu să mă obișnuiesc cu cerealele integrale, mai ales că mereu am fost o împătimită a dulciurilor. Cu toate acestea mai apoi am găsit mierea de manuka și viața mea s-a schimbat radical. Acum dimineața mea începe cu o porție consistentă de cereale, peste care torn lapte de migdale și o lingură de miere. Combinația este perfectă și îmi oferă energia de care am nevoie pentru a face față unei noi zile. Această miere reprezintă un „antibiotic” natural, având un rol foarte important în îmbunătățirea imunității celor mici. Desigur pentru a ne bucura de toate beneficiile oferite de ea trebuie să avem grijă să nu o supunem niciunui tratament termic.

Copilul meu vede la colegii lui mâncare nesănătoasă și vrea și el, ce să fac?

 

Una dintre cele mai mari probleme cu care ne putem confrunta este că micuțul nostru va vedea la colegi, pe internet sau chiar la televizor reclame la mâncare nesănătoasă. Trebuie să recunoaștem că uneori, chiar și noi, cu greu reușim să spunem nu unei pungi de chipsuri sau unei shaorma cu de toate. Ei bine eu nu vă recomand să scoateți aceste produse din meniul copiilor, ci doar să găsiți alternative sănătoase.

Atunci când cel mic vă cere ceva dulce alegeți să îi oferiți produse făcute în casă: optați pentru „Biscuiti cu smochine si scortisoara” sau pentru „Bombonele energizante cu fulgi de ovaz”. Ambele preparate vor arăta genial și vor fi adorate de cei mici. Biscuiții mă atrag și pe mine, mereu am fost o fană a smochinelor, mai ales pentru că se numără printre cele mai dulci fructe. Desigur puteți face și alte preparate, nu trebuie decât să dați o simplă căutare pe google și veți găsi mii de rețete, una mai atractivă decât cealaltă. Nici pentru ingrediente nu vă faceți griji, cele mai multe sunt disponibile la Sano Vita.

Nu uitați să adăugați în meniul lor și cât mai multe băuturi sau sucuri naturale. În felul acesta le veți asigura o parte din vitaminele de care corpul lor are nevoie. În plus cu cât se obișnuiesc mai devreme cu ele cu atât vor fi mai puțin atrași de băuturile nesănătoase disponibile în oraș.

Vă mulțumesc că m-ați urmărit până aici. Nu uitați că pentru o viață sănătoasă trebuie să aveți în vedere și o alimentație sănătoasă!”

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.