Cum arată o nuntă de poveste?

  • Mă căsătoresc!
  • Cum? Când? Cu cine? (Bine asta e o întrebare tâmpită, sigur se căsătorește cu George ăla de la muncă care se plimbă după ea din clasa a VII-a și care acum a prins cel mai bun moment să facă pasul cel mare)
  • Cu Andreeei!
  • Ceeee?!? Cum cu Andrei? parcă vă despărțiserăți. Tu glumești, nu?
  • Nuu… A venit la mine plângând, mi-a zis că nu are de gând să o mai asculte pe măsa și să ne căsătorim în secret. Weekend-ul ăsta mergem la Poiana Brașov și ne căsătorim.
  • Cum adică weekend-ul ăsta? Ai înnebunit? Când o să am timp de toate pregătirile sau nu mai vrei o nuntă ca în povești?
  • Avem timp, acum Andrei caută cazare Poiana Brasov și cum găsește îți dau mail cu locația.

Nici nu am mai apucat să zic ceva că a și închis. Aproape că nu îmi venea să cred că cea mai bună prietenă a mea avea să se căsătorească în secret. Știam că Ana și cu Andrei se iubesc, dar nu mă așteptasem să treacă atât de repede peste părinții lor. Plus aveam doar câteva zile la dispoziție pentru a pregăti totul, iar o greșeală putea ruina întreaga nuntă. Doar ce mă obișnuisem cu ideea când a venit mail-ul:

20 Ianuarie, Royal Boutique Hotel Poiana Brasov. Să îți treci în agendă și să nu te aud că lipsești. Am nevoie de domnișoara mea de onoare!

P.S. Mâine mergem după rochie, nu?

O nuntă în doar 3 zile!

  • Nu ești normală, când o să avem timp să pregătim toate astea și cum ai reușit să găsești loc liber, sunt sigură că sunt foarte ocupați în această perioadă?
  • Mi-au spus că tocmai renunțase cineva, îți vine să crezi cât noroc am avut? Ionela înțelege că dacă nu facem asta acum, nu o vom mai face niciodată. Este de ajuns să se bage cineva pentru ca noi să o apucăm iar pe două drumuri diferite și crede-mă că eu nu mai pot face asta. Îl iubesc, este bărbatul lângă care vreau să fiu mereu și sunt gata să fac orice pentru asta.
  • Dar cum rămâne cu nunta aia mare la care ai visat, cu valurile mării care să îți răsune în urechi în noaptea nunții, cu plimbările pe nisipul fierbinte pentru cele mai atractive poze? Ziceai că vrei să ai o nuntă ca în povești într-un super restaurant, să ai un dans al mirilor ca în filme.
  • Îmi e deajuns să îl am pe el și pe voi, ai mei știu că vor înțelege într-o zi că iubirea este cel mai important sentiment. Când ajunge trenul în gară o să vezi de ce am ales Brașovul.

Nici nu au trebuit multe cuvinte, imediat ce am ajuns în stațiune și am văzut tot acel alb strălucitor mi-am dat seama că a luat cea mai bună decizie. Totul în jur strălucire, aerul era atât de curat, iar peisajul… sincer ți-ai fi dorit să rămâi acolo mereu. Doar gândurile la nunta din următoarea zi m-au adus cu picioarele pe pământ. Urma să pregătim totul în cel mai mic detaliu.

Sala de mese era deja pregătită, doar viitoarea mireasă a mai dorit să schimbe un pic aranjamentele florale. Locul părea decorat ca în filme se vedea că cea care renunțase la eveniment își dorise ca această zi să fie una specială. Trandafirii albi înconjurau întreaga sală. Decorul ei rustic reușea să îmi aducă aminte de casele acelea din poveștile cu prințese. Știți și voi cabanele acelea pe care le aveau reginele la țară.

Ne-am asigurat și că meniul se potrivește cu dorințele noastre și ale invitaților. Sincer nu credeam că aceste lucruri se pot rezolva într-un timp atât de scurt, dar se pare că Andrei optase pentru specialiști. Pentru a nu strica tradiția am decis ca eu să dorm în aceeași cameră cu Ana, iar ginerele să rămână cu cavalerul de onoare. Chiar dacă mireasa a încercat să se scuze am reușit să îi pregătesc și o mică petrecere surpriză pentru burlăcițe, care s-a terminat cu o mare bătaie cu bulgări de zăpadă. Să vă mai spun că am reintrat în hotel la 8 dimineața super înghețate? Noroc cu sauna că am reușit să ne încălzim.

Pe la ora 14:00 am plecat spre Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, care se află foarte, foarte aproape de hotel. Nu cred că am făcut mai mult de 3-5 minute până acolo. A fost o ceremonie mică, dar de această dată am putut citi în ochii Anei că nu o interesa. Avea lângă ea cea mai importantă persoană și asta era tot ce conta. Nu am respectat toate tradițiile, dar ne-am bucurat de cea mai frumoasă zi. A fost un soare atât de plăcut, iar zăpada scotea și mai mult în evidență rochia de prințesă a miresei.

Mai apoi am stat multe ore să facem poze în cadrul peisajului sublin oferit de natură. La un moment dat a început să ningă atât de frumos și de încet încât chiar am simțit că fac parte dintr-un basm. Totul în jur reușea să contempleze acest tablou. Spre seară ne-am întreptat spre hotel sau mai bine spus spre celebrul salon nunti Brasov pregătit special pentru această nuntă. Nici dansul mirilor nu a fost mai prejos, aparatul de făcut fum a creat o atmosferă atât de frumoasă, iar cei doi miri au dansat atât de minunat încât toate privirile au fost ațintite asupra lor.

Eu consider că pentru o nuntă perfectă cel mai important este să existe iubire, restul vin de la sine. Voi ce părere aveți despre toate acestea? Cum arată în opinia voastră nunta perfectă?

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.