Fapte bune tot timpul anului prin Bursa Binelui – singura platforma de donatii fără comision

Salutare! Mai este puțin și se apropie Crăciunul, tot în perioada asta tot mai multe persoane încearcă să facă fapte bune pentru a se simți împlinite. Acest lucru nu este deloc unul rău, dar eu consider că ar trebui să ne gândim la ceilalți și în celelalte zile, nu doar în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Tocmai de aceea articolul de astăzi este destinat proiectului Bursa Binelui proiect care ne propune să fim mai buni tot anul. Pentru început trebuie să menționez că nu trebuie să fi milionar pentru a face o faptă bună, doar 5 Ron sunt suficienți pentru a oferi o rază de speranță cuiva aflat în impas.

Cred că prin 2016 am fost pentru prima oară adăugat într-un grup de donații și cam tot pe atunci mi-am pierdut încrederea în oameni. Din păcate, la noi în țară, sunt tot mai multe cazuri care au nevoie de bani și care apelează la ajutorul celor din jur. Mai trist decât atât este că sunt tot mai multe persoane care deși nu au nevoie urgentă de bani profită de încrederea celor din jur inventând mici povești. Știu, veți spune că atunci când donezi un ban nu trebuie să te mai uiți ce se întâmplă cu el.

Eu trebuie să vă contrazic și nu pentru că sunt rea, ci pentru că în cel moment sigur există cel puțin o persoană care ar folosi banii fix pentru ce i-a primit. De exemplu anul trecut am avut de ales între două cauze: un domn care avea nevoie de tratament urgent și un copil bolnav de cancer. Instinctele m-au făcut să mă axez pe copil, mereu am fost o persoană foarte ușor de impresionat și gândul că un copil trece printr-o experiență foarte dureroasă m-a cucerit. Cred că la o săptămână distanță am aflat că mămica mințise, copilul era foarte sănătos, lucru pentru care mă bucur și astăzi, totuși nu pot să nu mă gândesc că acei bănuți i-ar fi folosit domnului.

Alege să susții și tu proiecte reale!

Tocmai când îmi pierdusem încrederea în astfel de proiecte am aflat de existența Bursei Binelui, singura platformă de donații fără comision de la noi din țară. Asta înseamnă că toți banii donați vor ajunge direct la proiecte fără a se pierde inutil. Proiectul este realizat de cei de la BCR și m-a făcut să privesc cu alți ochi donațiile online, mai ales că toate comisioanele sunt achitate de aceștia. Probabil vă întrebați la ce comisioane mă refer, ei bine voi puteți dona bani spre cauza propusă de un ONG chiar dacă nu aveți card BCR și nu se va opri niciun comision.

În plus, faptul că se fac donatii online înseamnă că puteți face o faptă bună la orice oră. Sunt conștientă că mulți dintre voi lucrați până seara târziu și nu ați putea ajunge să depuneți banii la ghișeu. Tocmai de aceea vă propun această variantă. Tot ce aveți nevoie este câteva minute libere și un cont bancar. Mai apoi veți putea alege proiectul pentru care vreți să donați și suma, aceasta trebuie să fie de minim 5 Ron și maxim 1000Ron. În plus acestea sunt securizate, deci nu trebuie să vă faceți griji.

Alege să faci un bine pe tot parcursul anului

Bursa Binelui îți oferă două posibilități de a face bine:

🙂 să devii donator. Asta se întâmplă dacă donezi cel puțin o dată pentru cel puțin un caz.

🙂 să devii voluntar. Dacă nu stai bine cu banii, dar vrei să te implici într-un proiect, atunci poți face asta în calitate de volundar. Crede-mă că și acest ajutor este foarte important pentru cei care se află în suferință.

Există zeci de campanii de fundraising care abia așteaptă să vă cunoască. Puteți opta pentru a ajuta animăluțele străzii, pentru a ajuta copiii să meargă la școală sau chiar puteți face fericit un bătrân care nu mai are pe nimeni. Voi alegeți spre ce caz se vor duce banii voștri și astfel vă veți putea simți mai împliniți. În plus ce mai înseamnă în zilele noastre 5 Ron? Ei bine această sumă mică poate face diferența între viață și moarte, între un zâmbet și o ploaie de lacrimi.

Eu de asemenea sunt interesată și de campaniile de crowdfunding. Pentru cei care nu știu ce înseamnă acest cuvânt trebuie să menționez că el face referire la sponsorizări oferite de un număr mare de persoane. De exemplu să zicem că X vrea să creeze un produs fenomenal, dar nu are bani suficienți pentru a își vedea visul împlinit. El poate opta pentru deschiderea unui proiect de crowdfunding și apoi zeci de persoane pot contribui la el. Pe la noi, din păcate am văzut foarte puține astfel de proiecte, însă în străinătate ele sunt la mare căutare.

Nu uitați că ceea ce pentru voi poate însemna o sumă mică, pentru altcineva poate însemna totul!

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.