Afla cum sa ai o atitudine pozitiva in situatii diverse

Traim intr-o lume in care problemele se tin lant si uneori salvarea poate veni doar din partea unei atitudini pozitive. Nu putini sunt cei care incearca zi de zi sa treaca peste incercarile si dificultatile cu care ii intampina viata. Nu esti deci nici prima si nici ultima persoana care experimenteaza astfel de stari. Unele cazuri sunt mai serioase, altele mai sensibile si tot asa.  Depinde foarte mult rezolvarea si de modul in care fiecare alege sa intampine situatia prin care trece.

O atitudine pozitiva este o arma excelenta impotriva starilor depresive, de deznadejde, atat de frecvent intalnite mai ales in randul tinerilor, dar nu numai. Daca te numeri printre acestia, insa iti este dificil sa discuti cu cineva despre asta, poti sa gasesti alinare, respectiv iti poti incarca puterile si din alte surse. Sunt atat de multe modalitati prin care poti invata cum sa fii pozitiv, sa ai o gandire limpede, corecta, care sa te ajute sa iesi din astfel de perioade.

Obisnuieste-ti gandirea sa fie mereu una pozitiva

Chiar daca este dificil, mai ales daca foarte frecvent te lupti cu gandurile negative, invata sa adopti o gandire pozitiva. Nici nu iti imaginezi cat de mult te poate ajuta aceasta sa treci pentru clipele grele din viata ta. Invata deci sa intretii o atitudine pozitiva, incepand cu interiorul tau. Atunci cand nu reusesti sa te motivezi singur in acest sens poti avea in vedere si:

Citirea Bibliei – probabil ca esti suprins de aceasta recomandare a mea. Afla insa ca sunt nenumarate persoane care fac asta si care reusesc astfel sa se redreseze, sa se mentina in randul celor pozitivi chiar si atunci cand incercarile cu care se confrunta nu sunt dintre cele mai usoare. Te poti orienta dupa versetele care infatiseaza probleme cu care si tu te confrunti. Daca nu ai inca, achizitioneaza o Biblie cu trimiteri, iti va fi mai usor sa identifici pasajele biblice de interes.

Poezii crestine– daca nu reusesti sa patrunzi in intelesul povestirilor biblice, poti avea in vedere poezii crestine. Ai la dispozitie nenumarate surse in acest sens, care sa te inspire si care sa te ajute sa obtii echilibrul necesar in viata. Vei vedea ca vei intampina altfel provocarile.

Iertarea – stiai ca aceasta poate fi un medicament mai bun decat orice in anumite situatii? Cauzele frustrarilor, supararilor si gandurilor negative pot sa porneasca de la tine. Trebuie sa inveti sa fii o persoana iertatoare, sunt cazuri in care renuntarea la tine pentru cei apropiati iti va da un sentiment de liniste greu de egalat. Incearca!

Rabdarea – chiar daca nu esti printre cei care se impacienteaza la cele mai mici probleme, in timp acestea pot deveni o povara. Nu uita insa ca nu esti singura persoana pe care viata o intampina cu provocari, indiferent de proportia acestora. Invatand sa fii rabdator, totul devine mai usor de gestionat – emotii, stari, sentimente.

Ai in vedere aceste aspecte daca doresti sa produci o schimbare insemnata in viata ta. Ideal este sa pui deja in practica cele mentionate, pentru a te bucura de o viata linistita.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.