Dacă aș fi Spider-Man pentru o zi …

Salutare, dragii mei! Astăzi vreau să redevenim pentru o clipă copii și să ne imaginăm ce am face noi dacă pentru o zi am putea îmbrăca costumul lui Spider-Man și ne-am bucura de toate super-puterile lui. Eu am crescut cu acest super-erou, am visat să pot sări de pe o clădire pe alta, să pot prinde infractori și să fac din lumea asta un loc mai bun. De câte ori vedeam un păianjen mă gândeam dacă este identic cu cel care l-a mușcat pe Miles Morales și l-a transformat în erou.  Momentan nu l-am găsit, dar ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi făcut-o?

O zi ca Spider-Man

Lumea în care trăim este tot mai rea, aproape că îți este frică să mai ieși după o anumită oră pe stradă sau să trimiți copiii până la magazin. Noi nu avem monștrii precum cei din filmele cu celebrul erou, dar nici nu suntem prea departe de ei. Avem criminali, hoți, pedofili, violatori și multe persoane care nu se gândesc că ceea ce fac este greșit sau care deși se gândesc continuă să greșească.

Tocmai de aceea ca și Spider-Man aș încerca să închid cât mai mulți hoți, criminali și pedofili. Pur și simplu aș merge de pe o stradă pe alta și aș ajuta orice persoană care are nevoie de mine. Mai apoi m-aș ocupa și de cei care sunt „părinți” doar în acte. Din păcate lumea aceasta este plină de părinți care preferă să își supună la chinuri de nedescris copiii sau să îi trimită la cerșit. Ca și Spider-Man m-aș ocupa ca ei să ajungă în fața judecătorului și ca copii lor să ajungă pe mâini bune. Nu i-aș ierta nici pe bărbații/nevestele care beau atât de mult în cât fac viața un calvar pentru membrii familiei lor.

Spider-Man nu este doar o invenție, el se ascunde în fiecare dintre noi

Știu că la prima vedere poate părea imposibil să devi Spider-Man sau să ajuți oamenii fără puteri supra-naturale, dar acest lucru nu este adevărat. În fiecare dintre noi se ascunde un erou care abia așteptă să iasă la suprafață. Tot ce avem de făcut este să ne gândim mai mult la cei din jurul nostru și să încercăm să facem cât mai multe fapte bune. Viața noastră poate deveni o aventură, dacă noi mergem în direcția cea bună.

Cum putem face asta? Simplu: printr-o vorbă bună sau un telefon dat la momentul potrivit.

De exemplu, dacă colega noastră de servici este tot mai retrasă, ni se pare că machiajul ei ascunde urme de lovituri atunci ar trebui să vorbim cu ea. Cât mai în privat, ca să nu se simtă expusă. Nu trebuie să îi spunem ce gândim ci doar să o întrebăm cum se simte, dacă îi putem fi de ajutor cu ceva. Nu strică nici să îi explicăm că viața nu se oprește în loc dacă va divorța, că este puternică și nu trebuie să treacă singură printr-un calvar.

Atunci când vedem că cineva are probleme, chiar dacă nu ne putem implica direct, putem apela la urgențe și astfel acea persoană va primi ajutor. Știu că de multe ori acest sistem pare că dă tot mai multe apeluri, dar o sesizare azi, una mâine pot face diferența.

Așa că haideți să fim Spider-Man în fiecare zi, să încercăm să deschidem larg ochii și urechile spre cei care strigă „Ajutor”.

Ce voi face pe 28 decembrie 2018?

Nu știu ce veți face voi, dar eu voi merge la lansarea filmului Spider-Man: Into The Spider-VerseÎmi este imposibil să mă gândesc că voi rata cel mai nou film pentru întreaga familie care îl are în rol principal pe Spider-man. Vă las mai jos un trailer pentru a vă da seama încotro se va îndrepta acțiunea.

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.