Durata anvelopelor de iarna

 

 

Când aducem vorba de  anvelope de iarnă, de obicei, oamenii cred că achizitionarea unui set îi va duce la  faliment. În afară de faptul că cheltuiești câteva sute de lei  pentru a-ți mări siguranța în timpul celei mai periculoase perioade a anului, nu va costa atât de mult.

În medie, un ansamblu de anvelope de iarnă va dura trei până la patru sezoane. Evident, acest lucru depinde de numărul de kilometri pe care consumatorul îl conduce și cât de apasat tine piciorul pe frana.

 

Deoarece sunt adesea denumite „anvelope de zăpadă”, mulți oameni nu cred că ar trebui să-și pună anvelopele de iarnă pe mașina lor până când se trezesc într-o dimineață și vad că mașina este acoperită de zăpadă. Având în vedere că anvelopele de iarnă sunt proiectate să funcționeze mai bine decât anvelopele de sezon sau de vară la temperaturi scăzute, are cu adevărat mai mult de-a face cu mercurul decât precipitațiile. În timp ce fiecare anvelopă are propriul interval de temperatură ideal, specialistii ne-au oferit o regulă bună.”Dacă vă puteți vedea respirația, este timpul să treceți la anvelopele de iarna.”

 

La lansarea produsului Bridgestone, s-au încercat o mulțime de pneuri de competiție. Pe trotuarul uscat, au fost  executate franari agresive înainte și înapoi, si s-a constatat că, odată ce pista era udă, s-a simțit nesiguranta,preferând anvelopele de iarna  Bridgestone  in locul altor anvelope.

În calitate de corporație, Bridgestone s-a concentrat pe performanța in conditii de carosabil umed. Când vine vorba de performanța, vorbești despre două lucruri: nivelul de tracțiune al anvelopei și rezistența la avcaplanare, obiectivul fiind acela ca anvelopa sa se conformeze texturii suprafetei drumului. Daca anvelopa poate face asta, inseamna ca se creaza mii de margini mici „de muscat” si  care pot împinge împotriva drumului. În general, un compus mai moale va avea o aderență mai bună.

 

Designul modelelor are un efect mai mare asupra acvaplanării, iar canelurile din cauciucuri trebuie să înlocuiască apa sub ele, astfel încât cauciucul să poată intra în contact cu drumul. Dacă am trăi într-o lume fără precipitații, toate anvelopele ar fi aceleasi, insa acest lucru nu se intampla.

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.