Pregatirea masinii pentru iarna

Conducerea unei masini pe vreme rece sau pe zapada poate fi o provocare, daca nu sunt indeplinite o serie de conditii esentiale.

Când iarnă este in toi, este vital ca in situatia in care alegeti o mașina de inchiriat Bmw seria 1  cu tractiune pe puntea spate, aceasta sa fie in stare perfecta de functionare si dotata cu anvelope de iarna performante, mai ales in situatia rularii pe zapada. Daca pe timpul sezonului de vara, conducerea unei masini sportive cu tractiune pe rotile din spate poate fi o reala placere, avand directia si tractiunea asigurate de cele doua punti, pe timpul iernii poate fi un real pericol, mai ales in situatia rularii cu viteze mari pe carosabil alunecos. In ciuda sistemelor moderne de control al tractiunii si stabilitatii, conducerea unui automobil cu putere mare pe puntea spate implica mai multa atentie.

Potrivit cercetărilor efectuate de firmele de asigurari , aveți de două ori mai multe șanse să vă accidentati masina în lunile de iarnă. În timp ce sună ca o statistică bună pentru a atrage oamenii să opteze pentru aceste servicii, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că nu se întâmplă în primul rând.

Există  cateva verificări rapide de iarnă pe care le puteți face doar in cateva clipe, cum ar fi calitatea si nivelul lichidului de parbriz si starea bateriei, foarte importanta in special in cazul motoarelor diesel, care au nevoie de mai mult curent pentru a porni.

 Există și service-uri care ofera servicii de verificare a masinii pentru sezonul de iarna, venind astfel in intampinarea soferilor care doresc sa fie siguri de starea masinii inaintea unei calatorii lungi.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.