Stabilirea locului forajului

Pentru stabilirea amplasamentului ieal al unei fantani, trebuie să fie consultat un inginer expert in forarea fantanilor bine informat sau, dacă este necesar, un hidrogeolog sau un hidrolog, pentru a vă ajuta să vă poziționați bine.
Poate fi posibil să beneficiati de un sprijin tehnic gratuit de la un birou local sau de primarie . În unele cazuri, cu un acvifer bine mapat și multe puțuri în apropiere, este foarte probabil că veți gasi apă bună la o anumită adâncime. În regiunile aride cu câteva puturi în apropiere, apa poate fi mai puțin limpede. În această afacere, totuși, nu există garanții că veți găsi apă cu randament și calitate suficientă – sau veți găsi deloc. Deci, alegeți un loc bun.
Obiectivul dvs. este de a determina ce locație, adâncime și diametru bine este cel mai probabil să asigure cel mai bun debit și calitatea apei pentru cei mai puțini bani. Este important să se mențină o distanță adecvată de la rezervoarele septice, câmpurile de scurgere, drumurile și utilizările agricole, cum ar fi pășunile și silozurile.
În unele cazuri, codul clădirii va specifica o adâncime minimă, o întârziere din linia de proprietate și distanța de la sistemele septice și alte surse de contaminare. Unii au nevoie să se foloseasca de sistemul septic, o idee de bun simț, dar nu întotdeauna fezabilă în loturile mici, unde în mod inevitabil vei fi coborât din sistemul septic al altcuiva, dacă nu al tău. Indiferent de cerințele codului, veți dori să respectați standardele din industrie și recomandările unui profesionist pentru o sursă de apă sigură și fiabilă.
Există, de asemenea, preocupări practice privind distanța de la locuință și accesul echipamentului de foraj  și pentru întreținere. Un sit departe de casă va crește costurile de instalare. În plus, este posibil să aveți preferințe, cum ar fi să nu doriți forarea în curtea din față sau în mijlocul viitoarei dvs. grădini – deci asigurați-vă că ați aprobat locul înainte de forare.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.