Esti femeie si esti pasionata de sofat? Iata ce imbunatatiri trebuie sa faci masinii tale in sezonul rece pentru a evita accidentele!

In societatea actuala, femeile se dovedesc a fi la fel de pricepute intr-ale sofatului, la fel de bine cum barbatii sunt bucatari desavarsiti. Cu toate ca doamnele si domnisoarele sunt caracterizate, in general, de fragilitate si feminitate, pot sa fie soferi extraordinari, cu atat mai mult cu cat vor adopta o modalitate preventiva de a conduce.

Faci parte din categoria femeilor pasionate de condus si iti doresti ca autovehiculul tau sa functioneze intotdeauna in cele mai bune conditii?

Descopera o serie de componente auto predispuse la a se defecta iarna si pe care ar trebui sa le schimbi numaidecat!

1.  Bateria. Mai ales in sezonul rece, bateriile auto sunt predispuse la a nu mai functiona corespunzator, ceea ce inseamna ca este posibil ca masina ta sa nu porneasca exect in momentul in care vei avea mai mare nevoie de ea. Pentru ca acest lucru sa nu se intample, nu uita sa faci o verificare si, daca este necesar sa o schimbi.

2.  Sistemul de suspensie. Probabil te intrebi de ce este atat de necesar sa verifici acest mecanism. Ei bine, una dintre componentele sistemului de suspensie si anume, bieleta antiruliu, piesa care este responsabila de pastrarea proportionalitatii si a unghiului de inclinare in curba este extrem de importanta si trebuie verificata constant. Cu atat mai mult in sezonul rece, cand aderenta asupra partii carosabile nu este prea mare, aceasta componenta este dispusa la a se uza. Stabilitatea masinii tale ar trebui sa fie pe primul loc pentru a nu iti pune in pericol siguranta si viata. Asadar, programeaza o vizita la un service de incredere si cere verificarea acestei componente, intrucat simptomele defectarii ei nu sunt prea sesizabile. In plus, trebuie sa stii ca poti sa gasesti o bieleta antiruliu pe raoauto.ro care sa se potriveasca masinii tale si care sa fie la un pret accesibil.

3.  Sistemul de franare. Trebuie sa stii ca poti conta pe franele masinii tale in orice situatie, mai ales iarna, cand conditiile meteorologice nu sunt favorabile. Lichidul de frana poate ingheta, iar placutele de frana pot prezenta urme de uzura, iar acesta este un motiv destul de relevant,pentru a te asigura ca intreg mecanismul de franarea se prezinta in conditii excelente pentru a evita incidentele din trafic si pentru a nu iti pune viata in pericol.

4. Stergatoarele. Chiar daca acestea reprezinta o componenta destul de mica, ce aparent nu are un rol prea important, in sezonul rece, stergatoarele sunt predispuse la a se rupe sau a nu isi mai face treaba cu eficienta. Motivul este ca acestea nu sunt concepute in asa masura incat sa faca fata conditiilor meteo, in special la inghet sau la curatarea zapezii abundente si ghetei de pe parbrizul masinii tale. De ce sunt acestea importante si de ce trebuiesc schimbate? Raspunsul este unul destul de simplu: iarna, precipitatiile sunt mult mai abundente, ceea ce reduce vizibilitatea soferului, prin urmare riscul de a se petrece un accident din cauza gradului de vizibilitate este destul de mare.

Acestea sunt asadar, cele mai importante verificari si schimbari pe care trebuie sa le faci masinii tale in sezonul rece!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.