Am folosit un motocultor pentru gradina din spatele curtii

Gradina mea nu este una foarte mare, dar nici prea mica nu e, adica mi-ar fi imposibil sa o sap de una singura, doar cu forta fizica. Am incercat intr-un an si dupa ce am terminat un colt zdravan, m-am proclamat infranta. Doua saptamani am suferit ca o martira in pat, cu febra musculara, dureri de spate si cu niste bataturi la maini de imi venea sa plang intr-una. Din acel moment mi-am spus ca nu e pentru mine agricultura de tip traditional.

Toti isi aduc aminte de bunicii care luau sapa in spate si dadeau gata un hectar de porumb ca prin minune. Eu nu am mostenit genele alea se pare, asa ca mi-am cumparat un motocultor, gandindu-ma ca ar fi bine sa folosesc tehnologia si sa incerc sa depun mai putin efort fizic. Gradina fiind in spatele locuintei a fost perfecta pentru a ma hotari in alegerea mea.

Nu am avut in gand nici sa cumpar vreo motosapa de profesionisti, nici sa cheltuiesc foarte mult, ci strict un produs necesar gradinii mele. Motosapa electrica s-a potrivit bugetului meu si faptul ca am acces la o priza m-a facut sa nu mai ezit si sa fac comanda. Un vecin a fost amuzat de achizitia mea si mi-a zis ca nu o sa ma pot deplasa pana in spatele curtii cu motosapa. Ei, s-a inselat! Am atasat un prelungitor si problema a fost rezolvata.

Ce avantaje am observat dupa ce l-am incercat?

  • In primul rand, este mai ieftin decat celelalte, iar acest lucru mi-a placut foarte mult;
  • Lucreaza extrem de silentios, iar vecinul carcotas nu e trezit la prima ora a diminetii in zilele de weekend doar pentru ca am eu chef sa sap in gradina;
  • Nu produce noxe fiind electric. Doar il bag in priza si face ce trebuie singur si curat;
  • Isi face treaba suficient de bine, in asa fel incat sa nu regret decizia de a-l cumpara. Intr-adevar, nu este de folos pentru suprafete mari, dar eu am o gradina in spatele curtii, nu 100 de hectare la camp;
  • Greutatea este mica, aproape 9 kg, astfel incat il pot deplasa oriunde vreau fara sa depun mare efort. Dupa utilizare nu am zacut in pat nicio zi pentru ca am muncit in gradina, asa cum mi s-a intamplat in cazul sapei;
  • Este ideal pentru o gospodarie, eficient, ergonomic si poate fi utilizat pentru diferite lucrari de ingrijire a suprafetelor din curte, chiar pentru o mica afacere, vezi aici cateva idei interesante.

Intr-adevar, exista multe tipuri de motosape sau motocultoare pe piata, fiecare putand alege ceea ce isi permite in functie de buget si de necesitati. Daca ai o suprafata mica, atunci un produs electric este perfect pentru terenul tau, mai ales ca exista totusi conditionare legata de priza. Poti opta si pentru cele cu acumulator, iar in acest caz vei putea sa devii independent. Durata de lucru insa este redusa, la fel si puterea.

In concluzie, sunt multumita de alegerea pe care am facut-o si de faptul ca, in sfarsit, pot sa imi realizez singura lucrarile de primavara sau de toamna, fara sa mai fiu nevoita sa folosesc sapa si sa depun un efort fizic sporit.


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.