Cele mai stilate personaje de pe marile ecrane! Cine a scris istorie?

Cu toții iubim filmele, fie că sunt clasice, de epocă, alb negru, nou lansate, comedii, drame sau horror. Recunosc că mie îmi plac filmele clasice, însă nu aș zice niciodată “nu” unei ieșiri la cinema, la premiera unui film. Sunt o cinefilă convinsă și sunt sigură că există și printre voi, cititorii mei, mari iubitori de filme.

Oricât de multe producții noi se lansează an de an, putem fi de acord ca anumite filme rămân în inimile și în sufletele noastre, dar și în topul celor mai bune filme ale secolului al XX-lea. Vă propun astăzi un top al celor mai frumoase, stilate și iconice personaje de film. Va fi un top realizat pur după preferințele mele, dar dacă și voi aveți personaje preferate și nu le vedeți aici, puteți oricând să îmi lăsați un comentariu mai jos.

Photo by The Photographer, Source Wikimedia, License Public Domain

Photo by The Photographer, Source Wikimedia, License Public Domain

Fără doar și poate, Scarlett O’Hara ocupă un loc fruntaș în topul meu. Mi-a plăcut enorm de mult felul în care Vivien O’Leigh i-a dat viață lui Scarlett în “Pe aripile vântului” („Gone with the Wind”). Ca să nu mai vorbesc de pălăriile supradimensionate absolut superbe pe care le poartă în film și care îi dau un aer burghez. Îi ador și rochiile victoriene de catifea, ce îi pun feminitatea în evidență. Scarlett este exemplul perfect al personajul feminin „îmbătat” de romantism și seducție. “Până la urmă și mâine este o zi” a ajuns una dintre cele mai titrate replici de film din istorie.

Photo by - trailer screenshot, Source Wikimedia, License Public Domain

Photo by – trailer screenshot, Source Wikimedia, License Public Domain

“Mic dejun la Tiffany”s” sau “Breakfast at Tiffany’s”, așa cum este cunoscut în lumea întreagă, este un film lansat în anul 1961. Audrey Hepburn face un rol legendar aici și o joacă pe Holly Golightly, o fată extrovertă, pe alocuri naivă, dar cu un aer stilat și boem. Filmul introduce prima oară în modă celebra rochie simplă, neagră (“little black dress”), iar Audrey a știut foarte bine cum să poarte cu eleganță rochia simplă… neagră. 

Dacă vă spun numele de Ginger McKenna poate nu vă sună cunoscut, însă cu siguranță veți reacționa dacă veți auzi numele Sharon Stone. Ei bine, legendară actriță Sharon o joacă pe Ginger în clasicul film regizat de Martin Scorsese, “Casino”. În film, Ginger este o femeie extrem de stilată, ce poartă rochii îndrăznețe, strălucitoare, combinate cu pantofi pe masură, dar si cu bijuterii de sute de mii de dolari. Toate acestea în timp ce joacă la ruletă, într-un cazinou. După părerea mea, Sharon Stone a fost actrița perfectă pentru un asemenea rol și, chiar și acum, blănurile cu care defilează în film, coafura și outfit-urile sclipitoare o pun în topurile fashion icon-urilor de la Hollywood.

Photo by - trailer screenshot, Source Wikimedia, License Public Domain

Photo by – trailer screenshot, Source Wikimedia, License Public Domain

“Casablanca” este o altă capodoperă cinematografică despre cazinou și jocuri. Aproape toată acțiunea filmului are loc în Rick’s Cafe Americain, care are o roată de ruletă măsluită în beneficiul proprietarului. În film, Rick Blaine, jucat de celebrul Humphrey Bogart, este stereotipul perfect de bărbat rănit în dragoste, dar prea mândru să o recunoască. Este extrem de pedant și elegant, iar personajul lui Bogart poate fi considerat o sursă de inspirație foarte bună pentru un alt rol legendar din industria filmului, James Bond.

James Bond este cu siguranță personajul cu cele mai multe “vieți”. Seriile în care a fost portretizat pe rând de Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan sau Daniel Craig au avut un succes răsunător la box office, iar povestea continuă chiar și astăzi. Bond este detectiv/spion extrem de inteligent și descurcăreț, dar în același timp viclean și foarte independent. James Bond este cel mai “gentleman” dintre toti. A fost musai că toți actorii care l-au jucat să fi avut o alură misterioasă și de “bad boy”, iar dintre toți, preferatul meu a fost de departe Pierce Brosnan. 

Cu siguranță, lista aici poate fi mult mai lungă, dacă am arunca un ochi și către filmele mai nou lansate, însă, după cum v-am spus, iubesc filmele clasice și personajele de poveste care au scris istorie. Acesta este topul meu. Vouă de cine v-a plăcut cel mai mult?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.