Body Farm – Ferma de Cadavre

ATENȚIE!! Acest articol nu este pentru cei slabi de inimă sau pentru cei care mănâncă! 🙂

Încă de mică am învățat că într-o bună zi sufletul meu se va duce undeva sus de tot, într-un loc în care durerea și suferința nu vor mai exista. Că în funcție de greșelile pe care le-am făcut voi merge într-un loc frumos sau într-un loc urât. Dar totuși ce se v-a întâmpla în acele momente cu corpul meu? Oare îl voi lăsa să putrezească pentru totdeauna pe fundul unei gropi sau voi avea posibilitatea de a îl dona în numele științei?

La noi în țară, din câte știu, există două modalități după moarte: înmormântarea într-un sicriu sau incinerarea. Totuși în felul acesta nu răpim oare din șansele științei de a evolua? Oare de câte ori ne-am gândit că al nostru corp poate ajuta la descoperirea unei crime sau chiar la rezolvarea uneia?

O nebunie sau un ajutor pentru știință?

sursa: Google

Știu că poate pare o nebunie ceea ce vă scriu astăzi, dar acestea gânduri nu îmi dau pace încă de când am aflat despre existența unei Ferme de cadavre. Vorbim despre un loc în care cadavele sunt lăsate să putrezească astfel încât antropologii să poată studia diversele stadii de putrefacție. Acum poate părea ciudat, dar acest lucru ajută foarte mult în cazul crimelor. Tinerii care vor să afle mai multe despre acest domeniu au ocazia de a studia direct pe cadavre reale.

Medicina a evoluat foarte mult în ultimii ani, iar asta se datorează și faptului că studenții au ocazia de a învăța mai multe despre organele corpului nostru direct de la cadavre. Ca în orice domeniu și în antropologie studenții au nevoie să vadă ce înseamnă cu adevărat un cadavru, să se obișnuiască cu diversele stadii de putrefacție și asta pentru că nu mereu cadavele pe care le găsesc sunt întregi. Din păcate în cazul crimelor corpurile sunt ascunse și descoperite după zile, săptămâni sau chiar ani. Ei ar trebui să își poată da seama în ce perioadă a fost lăsat cadavrul acolo, dar și dacă cauza morții este una naturală sau nu.

Body Farm – cadave lăsate la întâmplare sau cu un scop?

Oricât de ciudat ar părea fiecare cadavru este lăsat într-un loc dinainte stabilit. Nimic nu se face doar pentru a fi făcut. Din contră se încearcă studierea efectelor pe care anumite medii le au asupra corpului, dar și a modului în care animalele interacționează cu un cadavru. În general aceste ferme oferă diverse climate și desigur posibilitatea animalelor de a găsi cadavrele. Mai apoi antropologii studiază modul în care corpul este afectat, dar și diverșii paraziți care apar pe parcursul timpului.

Așa cum am spus și mai sus toate acestea îi ajută mai apoi pe cei care se ocupă de rezolvarea crimelor să afle când și cum a murit cineva. Desigur aceste informații sunt stocate pentru a putea fi folosite și în viitor. Periodic acestor ferme le sunt aduse cadave noi tocmai pentru ca procesul de observare și învățare să nu întâmpine obstacole.

Ce părere aveți despre acest subiect? Voi v-ați dona corpul în numele științei?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.