Trusa de frumusete a unei adolescente

Fetele invata unele cochetarii de la mame sau de la surorile mai mari, insa peste tot in jur au modele – la televizor, in reclame, la prietene si asa mai departe. Unele familii ofera micilor domnisoare o educatie care sa le dezvolte gratia, obiceiuri si maniere potrivite, iar garderoba si spatiul lor cuprind diverse elemente specifice fetelor inca de la varste mici.

Cochetaria se invata, intr-adevar, dar parintii, chiar si dascalii pot indruma fetele cum sa evite anumite greseli, care sa nu le duca pe domnisoare spre ridicol sau spre tinute nepotrivite.

Intre copilarie si adolescenta

Este firesc ca fetitele sa cotrobaie prin garderoba si prin trusa de machiaj ale mamei, apoi, cand marimile fetei si ale mamei corespund, garderoba si lucrurile mamei apartin si fiicei. O mica domnisoara insa are – de la varste chiar prescolare – o mica trusa de cosmetice, cu un ruj cat mai natural pentru buze si alte mici produse de machiaj, special concepute pentru copii. De asemenea, o gramada de accesorii pentru par se vor regasi printre lucrurile oricarei fetite sau bratari si lantisoare, pieptene adevarate sau de jucarie, pentru papusi si multe alte lucrusoare dragute.

O fetita adora sa aiba parul frumos aranjat si chiar are nevoie de rasfatul coafatului, mai ales cu ocazia unor evenimente. Mama o va ajuta sa aiba o coafura deosebita, insa un copil mic nu trebuie lasat sa foloseasca aparatele pentru coafat, o placa pentru intins parul sau un ondulator fiind chiar periculoase daca sunt modele care pot provoca arsuri.

Tinuta unei adolescente

Adolescenta vine, mai ales la fete, cu multe exagerari in ceea ce priveste aspectul. Iar sfaturile celor mai mari nu prea sunt luate in considerare de adolescente, modelele acceptate fiind mai ales cele sugerate de vedete sau prietene.

Cosmeticele si produsele pentru machiaj sunt in centrul atentiei pentru majoritatea fetelor cu varste de 13-14 ani, insa, uneori, machiajul este folosit in exces de tinerele domnisoare. Este o tendinta doar temporara, care, cu rabdare si vorbe bine chibzuite din partea celor apropiati, se poate corecta. Insa intr-adevar este momentul in care o fata devine femeie si are nevoie de accesorii utile oricarei femei.

In camera unei domnisoare nu trebuie sa lipseasca cateva obiecte, care trebuie sa fie personale: produse de igiena si ingrijire personala, un uscator de par, de preferat usor si mic, precum uscatorul de par Wella, placa de par ceramica si alte accesorii pentru coafat, insa parintii trebuie sa atraga mereu atentia fetelor privind frecventa folosirii acestora si modul in care trebuie sa-si ingrijeasca parul pentru a nu-l deteriora. Vopseaua pentru par trebuie evitata la varste prea tinere, eventual pot fi folosite produse naturale sau anumiti coloranti care nu risca sa afecteze sanatatea. De asemenea, produsele pentru machiaj folosite trebuie sa fie de calitate, neexpirate, sa nu puna in pericol sanatatea, iar culorile sa fie cat mai discrete.

Pe langa un machiaj natural, tinerele adolescente pot avea parul cat mai putin coafat sau in coafuri cat mai naturale. Iar vestimentatia poate fi viu colorata, varsta fiind una a prospetimii. Nu este momentul ca o domnisoara sa copieze modele prea serioase, desi orice este frumos atrage admiratie.

Foarte important si prea frecvent ignorata de catre adolescente este pozitia corpului si gesturile folosite in spatiile publice. In urma cu cativa ani, se punea mai mult accentul pe comportamentul unei domnisoare, insa nonconformismul tinde sa anihileze feminitatea din aspectul fetelor. Manierele au rostul lor, iar o domnisoara gratioasa va fi mai admirata decat o fata care nu da atentie tinutei si are gesturi baietoase. j�Ga�

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.