Recomandări seriale : Binbir Gece (1001 nopți)

Salutare! Zilele acestea nu am reușit să mai scriu deoarece am fost într-o fugă continuă. Cu toate acestea nu am renunța la seria „Recomandări Seriale”, din contră mai am multe seriale să vă prezint. Azi voi vorbi despre primul serial turcesc pe care l-am văzut. Numele lui este Binbir Gece, în traducere 1001 nopți.

Nu mai rețin în ce an a fost dat pentru prima oară pe Kanal D, dar sigur era 2006 sau 2007. Îmi amintesc însă perfect ziua în care mama mea ne-a spus că se difuzează „1001 nopți” pe Kanal D, pe atunci nu știam că este un serial și am crezut că este defapt povestea frumoasei Sehrazat. Chiar dacă serialul de la TV nu avea nici o treabă cu cărțile nu ne-am putut desprinde din fața lui. Tot ce ne doream, când s-a terminat, era să vedem un episod nou. Chiar și acum îmi amintesc cum stăteam seara în fața televizorului așteptând să vedem ce se întâmplă mai departe. Tot pe atunci ne-am îndrăgostit pentru prima oară de Turcia și visam că o să vedem Istanbulul.

Binbir Gece – 1001 Nopti

“1001 de nopti” spune povestea emotionanta a frumosei Sehrazat (Berguzar Korel), care trece printr-o serie de incercari si alegeri dificile. Tanara e casatorita cu fiul unei familii renumite, desi parintii acestuia s-au impotrivit mariajului. Cei doi au un copil impreuna, nimic nu pare sa stea in calea acestei fericiri care pare de nezdruncinat, dar o tragedie cade ca un trasnet asupra lor. Barbatul moare intr-un accident de masina. Sehrazat trebuie sa lupte singura pentru a face fata greutatilor, iar moartea sotului este urmata de alta nenorocire: tanara femeie afla ca baietelul ei este bolnav de leucemie si trebuie caute solutii pentru a-si salva copilul.


Sehrazat trebuie sa faca rost banii  necesari pentru operatia de transplant a fiului ei. Tratamentul este stabilit, este gasit si un donator, doar problema sumei de bani urmeaza sa fie rezolvata. Primul om la care Sehrazat se gandeste sa apeleze este socrul sau, detinatorul unei averi impresionante, insa demersul tinerei nu are un rezultat fericit. Dupa alte cateva incercari nereusite, tanara mama se hotaraste sa ceara un imprumut unuia dintre patronii firmei de arhitectura la care lucreaza. Propunerea pe care o va primi de la seful sau, Onur (Halit Ergenc), ii va da viata peste cap …

Sursa: Kanald.ro

Pentru că nu reușesc să găsesc nici măcar un trailer al serialului vă las primul episod tradus în română. Tot pe youtube veți putea găsi mai apoi și celelalte episoade traduse.


Părerea mea despre Binbir Gece – 1001 nopti

Este unul din cele mai frumoase seriale turcești pe care le-am văzut. Nu știu dacă acest lucru se datorează faptului că actorii au fost aleși cu o foarte mare grijă sau a temei alese. Cert este că acest serial te ține cu sufletul la gură și îți oferă șansa de a descoperi cât de departe poate merge o mamă care vrea binele copilului său.

Povestea nu se va axa doar pe sacrificiul pe care Sehrazat îl face pentru a îl salva pe fiul său. Vedem și ce se întâmplă atunci când după nașterea celei de a treia fetițe o soție intră în depresie. Ce se întâmplă atunci când soțul înșeală și ce se întâmplă atunci când soția este necredincioasă. Pe tot parcursul serialului se conturează mai multe povești de dragoste și tot ce avem noi de făcut este să urmărim finalul.

„1001 de nopți” are 3 sezoane, unul mai frumos decât celălalt, iar finalul poate fi unul neașteptat după toate problemele apărute. Partea cea mai drăguță este că acest serial a ajuns să aducă două inimi împreună chiar și în viața reală. Berguzar Korel și Halit Ergenc sunt în acest moment căsătoriți și au împreună un băiețel. În momentul în care s-a filmat serialul cei doi erau în alte relații, dar se pare că iubirea a fost mai puternică.

Ați văzut acest serial? Cum vi s-a părut?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.