Recomandări seriale: Sila (Puterea destinului)

M-am tot gândit dacă să vă vorbesc despre un film sau despre un serial așa că am intrat pe Youtube. Prima recomandare care mi-a apărut a fost despre Sila așa că nu am mai stat pe gânduri. Sila, serial care la noi a fost difuzat sub numele de „Puterea destinului”, face parte din serialele pe care inițial nu am vrut să le văd. Știu că în Turcia au existat și încă mai există tradiții inumane, dar cu toate acestea îmi este greu să văd seriale despre ele.

Cu toate acestea nu am putut rezista tentației de a afla mai multe despre acest serial și în final am ajuns să urmăresc toate episoadele. Povestea este una foarte dureroasă și de cele mai multe ori astfel de cazuri nu se termină atât de frumos. Părerea mea este că nu trebuie să vedem acest serial doar prin prizma unei povești ci să ne gândim la fetele care și în zilele noastre pățesc asta. Am început cu părerea mea despre serial tocmai pentru a vă ajuta să intrați mai ușor în poveste, acum haideți să aflăm mai multe despre serial.

Sila – Puterea Destinului (Gul Mardin)

*Gul Mardin este numele sub care a fost tradus prima oară serialul. Deoarece el era difuzat pe Pro TV aceștia ștergeau toate traducerile care apăreau sub numele Sila sau Puterea Destinului. Tocmai de aceea dacă vreți să îl vedeți puteți căuta ambele variante de traduceri.

Puterea Destinului (Sila) este un serial turcesc care a aparut in 2006.

In acest serial turcesc vom vedea intamplarile si necazurile prin care va trece o fata de 18 ani, care este obligata sa se casatoreasca cu un aga ( aga= demnitate militara; politist turcesc; comandatul pedestrimii; (in romania sef al politiei; termen schimbat ulterior cu “colonel”)).

Pe langa povestea de dragoste si lupta pentru adevar, filmul ne arata si traditiile din zona de sud-est a Turciei. 

Sursa: filmetraduse.online

Serialul începe prin prezentarea a doi iubiți care aleg să încalce tradiția și să fugă îmreună. Lucrul acesta poate părea normal în zilele noastre, mai ales că dragostea este cea care primează, totuși în Turcia acest lucru este foarte rău văzut. Din păcate soarta nu este alături de cei doi și ei sunt la scurt timp prinși de tânărul agă.

Pedeapsa este una cruntă, cei doi tineri trebuie omorăți de familiile lor. Asta dacă fata băiatului nu alege să ofere familiei fetei o fată pentru căsătorie. Acest lucru ar însemna sfârșitul destinului fetiței, care încă nu a avut ocazia de a învăța cum este viața. Problema are însă o soluție puțin mai complicată, un secret ascuns acum zeci de ani trebuie să iasă la iveală.

Familia Silei a fost săracă, atât de săracă în cât atunci când fratele fetei s-a îmbolnăvit grav aceștia au trebuit să își vândă fata unei familii bogate din Istanbul. Fata a crescut în acea familie fără a afla că spune mamă și tată altor persoane. Pentru că mama reală a fetei o voia înapoi soțul acesteia i-a spus că ea a murit. Acum însă Sila este singura care își poate salva frații.

Ce se va întâmpla atunci când Sila va descoperi că a fost mințită și că ea trebuie să se mărite cu aga? Cum se va acomoda fata crescută în Istanbul la cerințele celor din Mardin? Va reuși ea să schimbe ceva?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.