Recomandări Seriale: Coban Yildizi (Steaua Sufletului)

Salutare, dragele mele cititoare! Începem ziua cu prezentarea unui frumos serial. Numele lui este Coban Yildizi și la noi în țară poate fi descoperit sub numele de Steaua Sufletului. Serialul l-am văzut în turcă, deoarece pe atunci nu știam că există subtitrat pe interenet. Povestea m-a cucerit încă din primele secunde, chiar dacă la fel ca cea din Sila ne prezintă tradițiile incorecte din Turcia.

Coban Yildizi – Steaua Sufletului

Serialul le va aduce in atentia telespectatorilor o poveste teribilă de iubire ce îi are că protagoniști pe frumoasa Zuhre (interpretată de Selin Sekerci) și pe Seyit (Sukru Ozyldiz). Căsătoria dintre fata săracă Zuhre și unul dintre cei mai bogați și influenți oameni din Cappadocia, bătrânul Fikret Karakaya, aduce cu sine o mulțime de probleme pentru toți cei implicați. Conform unei cutume adânc înrădăcinată în zonele rurale ale Turciei, tânăra fusese, practic, vândută lui Fikret chiar de părintele ei, în schimbul unei bucăți de pământ. În peisajul incredibil al Capaddociei, acoperite de zăpadă, se consumă o adevărată dramă.

Sursa: Kanald.ro

Serialul ne aduce din nou în prim plan dramele prin care multe femei trec sau au trecut. Din păcate de multe ori tatăl era cel care decidea soarta fetei, iar de multe ori niște copile ajungeau să se căsătorească cu persoane care ar putea să le fie tați sau bunici. La fel este și povestea Zuhrei, o tânără care este vândută unui bogătaș. Acesta o dorea pe fată deoarece semăna foarte mult cu soția lui moartă.

„Steaua Sufletului” începe prin a ne prezenta prima tentativă a fetei de a scăpa de căsătorie. Aceasta reușește să fugă de tatăl său și se urcă în prima mașină pe care o întâlnește în cale. Lucrurile nu sunt însă simple pentru că șoferul se dovedește a fi o persoană fără suflet, care își dorește mai multe de la fată. Zuhre se vede nevoită din nou să fugă, iar dacă nu ar fi apărut Seyit lucrurile ar fi fost și mai complicate. Ce se întâmplă însă atunci când tatăl fetei reușește să o prindă? Dar atunci când Zuhre se vede căsătorită cu Fikret.

Părerea mea despre Coban Yildizi?

Este un serial care merită văzut încă de la primul episod. Are acțiune, dramă, dar și foarte multă dragoste. O parte din episoade trebuie urmărite cu atenție pentru a nu se pierde firul narativ, dar eu cred că merită. De asemenea trebuie să recunosc că acesta este serialul la care am avut și multe dezamăgiri.

În primul rând nu mi-a plăcut finalul, a fost făcut în grabă și tocmai de aceea s-au adunat mult prea multe informații în el. Eu, cel puțin, am rămas cu foarte multe întrebări și nelămuriri, iar faptul că nu există sezonul 2 m-a dezamăgit total. Știu că deja erau prea multe evenimente, dar consider că trebuiau să facă măcar 2 sau 3 episoade înainte de final.

De ce s-a făcut acest final brusc? Pentru că din păcate numărul de urmăritori ai serialului a fost foarte mic. Nu știu dacă povestea este de vină sau perioada în care a fost difuzat. Eu, de exemplu, în acea perioadă urmăream alt serial și pe acesta îl vedeam pe internet. Totuși sper că în viitor se vor răzgândi și vom avea parte de sezonul 2.

Ați văzut acest serial? Dacă da ce părere aveți despre el?

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.