Alegerea corpurilor de iluminat pentru interior – ghidata de specialisti

Chiar daca privind dinafara aceasta „problema” are o solutionare simpla – achizitionarea unei lustre, respectiv a catorva lampi de perete, lucurile sunt mult mai serioase privite din interior. Se cade ca alegerea corpurilor de iluminat sa o realizezi responsabil, acordand acestei misiuni toata atentia ce se cuvine. Ai in vedere faptul ca lumina este un aspect deosebit de important vizavi de confort. La fel ca si in cazul culorilor decorului ambiental, aceasta iti va influenta starea de spirit. Iata deci ca deciziile pe care le iei cu privire la alegerea corpurilor de iluminat te vor ajuta sa realizezi o schimbare radicala in locuinta ta.

Ce trebuie sa stii cu privire la alegerea corpurilor de iluminat?

O intrebare fireasca pe care sigur ti-ai adresat-o se refera la ce strategie este mai potrivit a adopta pentru a alege corpuri de iluminat in casa.

Raspunsul va fi unul diferit pentru fiecare, cel putin cand recomandarea este solicitata unor experti in domeniu. Asta se intampla pentru ca specialistii se vor raporta la preferintele de stil, la tipul locuintei si pozitionarea ferestrelor, la bugetul pe care il ai la dispozitie si la alti astfel de factori.

Sunt de altfel si cateva criterii pe care ar trebui sa le ai in vedere si de la care nu ar trebui sa te abati daca vrei sa finalizezi cu succes operatiunea aceasta. Iti prezint si in randurile urmatoare cateva directii la care vei dori sa te raportezi. Ai in vedere asadar:

  • spatiul incaperii ce urmeaza sa o completezi cu corpuri de iluminat. De cata lumina suplimentara vei avea nevoia? Cunoasterea acestora detalii te va ajuta sa stabilesti si care sunt solutiile ce se potrivesc cel mai bine. Nu ar fi deloc avanajos sa faci o achizitie pentru ca mai apoi sa constati sa sursa de iluminat nu este suficient de puternica pentru nevoile tale.
  • Tipul corpului de iluminat. Aici ai mai multe solutii. Poate fi vorba despre un model suspendat -modern si interesant de altfel, de o solutie pentru podea, pentru masa etc.
  • Designul corpurilor de iluminat. Nu iti permiti sa creezi nici o discrepanta intre aceste elemente si restul decorului interior. Asadar, te vei raporta la solutiile pe care le ai pentru a lua cea mai potrivita decizie. In principiu ai sanse minime de esec atunci cand alegi intre solutii vintage si moderne, in linii minimaliste.

Mai departe este recomandat sa ai in vedere si spatiul exterior al casei. Se cade sa completezi eleganta din interior si in afara, printr-o continuitate la fel de moderna. Poti opta in acest sens pentru felinare sau lampi pentru veranda.

De interes pentru tot mai multi vizavi de designul interior al locuintei sunt diversele tipuri de balustrade ce pot fi integrate cu succes in decor. Din nou, ai la dispozitie nenumarate optiuni si solutii dintre care poti alege, deci nu ai de ce sa te ingrijorezi.

Asigura-te doar ca stii ce se potriveste cel mai bine in decor, pentru a nu risca nici o nota discordanta per ansamblu. De altfel, daca simti ca astfel de alegeri de depasesc, mai multe informatii despre cum poti realiza un ambiant placut si relaxant in spatiul propriu iti pot oferi specialistii Artbient.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.