De ce sa faci cursuri lucrator in cresterea animalelor

Chiar daca vrei sa cresti animale pentru uzul propriu sau pentru a ridica o afacere, vorbim despre o activitate destul de dificila, solicitanta, insa care iti va oferi multe satisfactii. Atunci cand vorbim de un business in acest domeniu, trebuie sa stii ca, daca vei organiza si manageria asa cum trebuie activitatea de crestere a animalelor, succesul financiar nu va inceta sa apara. Insa, pentru asta trebuie sa cunosti multe lucruri, sa respecti o legislatie si sa dispui de finantare. Fermierii si crescatorii de animale au parte, zi de zi, de multe provocari. Este o munca continua, de dimineata pana seara. Daca ai unul sau doua animale, nu este atat de dificil, insa daca ai o ferma intreaga grijile sunt foarte multe. De asemena, poate vrei sa lucrezi la o astfel de ferma, insa nu stii ce sa faci. Pentru astfel de situatii exista cursuri lucrator in cresterea animalelor. Aceste cursuri se pot face prin intermediul ofertei de la cursuriautorizate.eu. Pe aceasta platforma sunt disponibile foarte multe cursuri, in domenii diferite.

Revenind la crestera animalelor, trebuie sa stii ca tot mai multi tineri arata un interes tot mai mare in acest domeniu. Nu numai crestera animalelor, ci si cultivarea plantelor reprezinta domenii foarte atractive in ultimii ani. Sunt activitati din care ies bani frumosi si care ajuta la cresterea economiei. Cu sustinerea necesara, generatia viitoare va prospera in aceste domenii. Chiar daca nu ai foarte multi bani la dispozitie, poti accesa fonduri speciale pentru a-ti pune pe picioare astfel de afaceri.

De exemplu, un curs de lucrator in cresterea animalelor te poate ajuta sa accesezi fonduri europene prin masuri precum Programul National de Dezvoltare Rurala derulat de AFIR – Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale. Acest curs se mai adreseaza si persoanelor care lucreaza in domeniu zootehnic si doresc sa isi imbunatateasca cunostintele, ori care vor sa inceapa o asemenea activitate de la zero.

Cursul de Lucrator in cresterea animalelor, este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost C.N.F.P.A). Programul cursurilor teoretice si a activitatii practice este flexibil si adaptabil in functie de nevoile cursantilor. Cursul de Lucrator in cresterea animalelor, cuprinde module de initiere pentru persoanele care nu cunosc domeniul si  continua cu capitole care pornesc de la cresterea, furajarea, reproductia, ingrijirea specifica fiecarui tip de animal pana la gestionarea, utilizarea, valorificarea si vinderea produselor obtinute. In urma finalizarii examenului de absolvire, cursantii vor intra in posesia certificatelor de Calificare pentru ocupatia de “Lucrator in cresterea animalelor” si a suplimentelor descriptive care atesta competente dobandite in urma cursului. Cursurile se desfasoara atat la sediul firmei din Bucuresti si ale partenerilor din toata tara, cat si la sediile firmelor sau institutiilor interesate de furnizarea acestui curs pentru personalul angajat. Participantii vor beneficia de coffee break, materiale didactice si consiliere pe intreaga perioada a cursului. Durata acestui curs este de 360 ore.

Cei care vor absolvi un curs de lucrator in cresterea animalelor  isi vor insusi notiuni despre comunicarea la locul de munca si ce inseamna munca in echipa. De asemenea, se va invata totul despre aplicarea normelor de PSI si PM. Cate despre notiunile stricte ale meseriei se va invata despre: pregatirea spatiilor de cazare pe specii si categorii de animale, popularea adaposturilor, ingrijirea animalelor de reproductie, ingrijirea animalelor gestante, ingrijirea noilor nascuti pana la intarcare si ingrijirea animalelor de productii.

Toate aceste informatii iti vor fi foarte utile, indiferent de directia in care vei porni. Cresterea animalelor nu este, asa acum am subliniat mai sus, un lucru usor. Iti trebuie multe cunostinte si foarte multa rabdare.

Nu numai gestionarea fermelor sau furnizarea hranei animalelor reprezinta lucruri importante. Trebuie sa te asiguri mereu de starea de sanatate a animalelor tale. Este vital sa ai animale snatoase indiferent de scopul pentru care le cresti. Pe langa controlul periodic al veterinarului, trebuie s stii sa recunosti si tu cand ceva nu este in regula prin urmarirea comportamentului sau a unor simptome ce ar putea fi ingrijoratoare. Este una din cele mai iportante parti ale gestionarii unei ferme de animale. Cu ajutorul cursului dela cursuriautorizate.eu vei invata cele mai importante aspecte pe care un lucrator in crestera animalelor trebuie sa le stie. De asemenea, pe parcurs, vei capata experienta si vei dobandi noi cunostinte. Inceputul insa este greu si de aceea un curs de specialitate este ideal pentru un start in acest domeniu.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.