Esti mult mai bogat si mai sanatos, daca stii cum sa obtii ISO 14001 rapid si ieftin

Cand fac apel la stiinta, oamenii se gandesc la castiguri spirituale. Cine stie mai multe se considera implinit si isi poate face viata mai sigura si mai frumoasa datorita stiintei. Daca stii cum sa obtii ISO 14001 rapid si ieftin castigul este cumulat: material si spiritual in acelasi timp. Dupa ce vei afla raspusul teoretic la aceasta intrebare si il vei aplica in practica, vei fi mult mai bogat si mult mai sanatos.

Certificarea complexa iti va linisti constiinta, te va determina sa investesti intr-un mediu mai curat si vei avea aer mai pur, apa mai buna, paduri viguroase si sol necontaminat, dar fertil.

O asemenea certificare demonstreaza lumii ca nu esti un poluator inrait caruia nu ii pasa de natura, ci o constiinta care doreste sa lase o zestre de pret urmasilor. Organele de control urmaresc impactul pe care activitatea ta il are asupra mediului si poti primi amenzi uriase, daca emiti noxe, fara sa montezi filtre de aer, cand acest lucru este posibil.

Acest demers te face mai sanatos pe tine si pe salariatii care lucreaza la firma sau la fabrica ta. Traind si lucrand in mediul toxic te poti imbolnavi grav, de aceea imi place sa subliniez ca documentul despre care ti-am vorbit are grija de sanatatea ta, a celor care lucreaza pentru tine, a celor dragi si oamenilor care locuiesc langa firma ta.

Mai bogat devii fiindca scapi de amenzile pe care le-ai plati in cazul in care ai fi impasibil la poluare. In tarile dezvoltate se fac presiuni publice atat de mari asupra marilor poluatori, incat sunt obligati sa isi inchida activitatea. Nu risca sa fii pus intr-o asemenea situatie si sa pierzi tot!

Iti poti construi puncte sigure de deversare a deseurilor sau a substantelor toxice, poti pune la punct statii de spalare a masinilor si echipamentelor, fiindca nu este corect sa te duci cu ele la rau si altii sa se scalde in otravurile si mizeriile tale sau sa le dea animalelor sa bea din ea.

Sigur ca devii mai bogat fiind obligat sa casezi masinile vechi pentru care nu se mai gasesc piese, care fac zgomot si scot fum. Masinile vechi consuma foarte mult si se dovedesc depasite sub toate aspectele.

Le poti duce la fier vechi, le poti incadra in programul rabla sau duce la dezmembrari pentru piese, ai o multime de posibilitati sa scapi de vechituri si sa recuperezi si o parte din bani.

In calitate de cetatean activ sau de edil al orasului/comunei te poti interesa ce firme detin certificat-iso-14001, afland in acelasi timp in ce masura mediul din vecinatatea ta este poluat. Este bine sa stii acest lucru si sa iei masurile care se impun.

Grija fata de mediu se manifesta insa si prin consumarea cu moderatie a resurselor si prin spiritul de economie.

De fapt extinzand evaluarea, grija fata de mediu inseamna onestitate si altruism, in calitate de antreprenor te gandesti si la altii, nu numai la tine si la prosperitatea personala.

O persoana care are grija de mediu este demna de toata increderea si te poti baza pe ea, fiindca va avea un comportament impecabil in toate privintele.

Firma poate aparea si in media ca exemplu pozitiv in ceea ce priveste politica de mediu si in caest mod i se face publicitate gratuita.

Exista multe strategii de valorificare a certificarii prezentate mai sus, iar pentru cresterea gradului de incredere si simpatie al oamenilor si partenerilor, nici nu mai trebuie strategie.

Recunostinta oamenilor fata de un dezvoltator care are grija de tot ce este in jurul sau aduce nenumarate roade.

Nu este greu de obtinut un astfel de document si nu este nici scump. Toate tipurile de certificari iso sunt utile, dar acesta le intrece pe toate, fiindca ne priveste pe noi toti. Toti suntem interesati sa fim sanatosi, sa respiram aer curat si apa din sol sa fie potabila.

Dorim sa stim ca nepotii si stranepotii nostri vor primi un mediu sanatos in care viata va decurge la fel de bine ca pana acum.

Intreprinzatorul care obtine acest document merita parteneriate interne si internationale, fiindca activitatea sa va fi ireprosabila si niciodata nu va fi in centrul vreunui scandal. Este important sa ai parteneri de care sa fii multumit, iar colaborarea cu ei sa te onoreze!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.