Cum purtam bratara pentru picior

Sezonul cald este sezonul in care accesoriile pe care le purtam cresc direct proportional cu temperaturile din termometre. Asta inseamna ca primavara si vara cumparam mai multe accesorii decat iarna, deoarece tinutele lejere ne permit sa ne expunem o parte mult mai mare a corpului. Pentru azi am ales sa vorbim despre bratari de picior, unul dintre cele mai indragite accesorii.

Bratarile de picior isi au originile in Antichitate si nu au aparut in ultimii ani, cum ar crede foarte multi. In perioada Antichitatii, femeile din India sau Egipt purtau aceste bratari de picior pe post de talismane aducatoare de prosperitate si nu au avut neaparat un rol important in cadrul tinutelor cum se intampla in ziua de azi. In anii ’90, bratarile de picior au luat cu asalt lumea intreaga. Femeile din intreaga lume au inceput sa poarte bratari de picior din aur, argint, perle, margele, scoici si alte materiale.

Trenduri 2019

Vara acestui an aduce in domeniul modei aceste bratari de picior pe care le poti integra foarte usor in tinutele tale lejere. Iti poti completa tinutele sport-casual, deoarece aceste bratari se potrivesc articolelor de imbracaminte precum pantofi sport, tricouri, pantaloni scurti sau jeansi lungi care sa iti lase la vedere glezna. De asemenea, iti poti accesoriza cu o bratara de picior si tinutele cu sandale joase, tricou/maieu, fusta sau rochie. Nici tinutele casual-office nu sunt de neglijat, deoarece si la birou poti purta o bratara simpla dar de efect impreuna cu o pereche de pantofi cu toc. Nu uita de tinutele elegante de la evenimentele importante la care participi. Alege modelele preferate de bratari pentru picior din magazinul online SaraTremo.ro.

Bratara pentru glezna va fi cu siguranta un accesoriu statement excelent pentru outfit-urile pe care le porti la festivalurile muzicale in acesta vara, dar si in verile care urmeaza. Sunt o modalitate simpla si interesanta de a adauga look-ului tau un element original si inedit. Alege bratari din lanturi subtiri si delicate daca vrei un look discret, dar poti opta si pentru bratari pentru glezna decorate cu perle, daca preferi un stil ceva mai indraznet. Poti purta bratari suprapuse la aceeasi glezna, dar si la ambele glezne. Alegerea iti apartine, iar cel mai important este ca aceste bratari sa te faca sa te simti bine, frumoasa si apreciata.

Bratarile de picior in diverse culturi

Bratarile de picior s-au bucurat de o imensa popularitate in cultura egipteana si indiana, acestea fiind considerate zonele in care a aparut pentru prima data acest accesoriu si locul de unde s-a inspirat intreg mapamondul din domeniul fashion.

In Egipt, purtarea bijuteriilor era permisa atat in randul barbatilor, cat si in randul femeilor, indiferent de clasa sociala, insa bratarile de picior din aur erau accesate doar de catre persoanele cu averi impresionante si cu un anumit statut social.

In Mesopotamia, femeile purtau intotdeauna bratari de picior, pentru a demonstra bogatia familiei si a sotului si nu le dadeau jos aproape niciodata si la fel se intampla si in cultura indiana, unde bratara de picior se afla la loc de cinste si era folosita ca accesoriu pentru femeile casatorite si necasatorite. Vaduvele erau singurele carora nu li se permitea purtarea unor astfel de bijuterii.

In zilele noastre, bratarile pentru picior sunt doar simple accesorii, singurul lucru important este alegerea gleznei pe care sa le porti, deoarece sunt cateva semnificatii pe acest subiect.

Daca esti in cautarea unor bratari de picior, viziteaza cel mai nou magazin online de bijuterii si comanda de la SaraTremo accesoriile si bijuteriile pe care le indragesti!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.