2 seriale polițiste pe care încă le urmăresc cu drag (1)

Salutare! Pentru că probabil există printre voi și cititori interesați de serialele polițiste astăzi vreau să vă prezint câteva din seriale pe care și astăzi le urmăresc. Lista mea este lungă, tocmai de aceea m-am gândit să realizez mai multe articole și să vi le prezint pe toate.

1. MINȚI CRIMINALE

A fost printre primele seriale cu criminali pe care le-am urmărit. Chiar și acum îmi amintesc că în fiecare seară de joi stăteam până adormeam și mă uitam la episoadele noi. Cel mai mult îmi plăceau citatele de la începutul fiecărui episod, îmi trezeau deja interesul pentru poveste. În plus în acest serial sunt prezentate și mulți factori psihologici, dar și modul în care se realizează profilul unui criminal.

Partea cea mai drăguță la acest serial și la aproape toate serialele polițiste este că nu trebuie să urmărești fiecare episod pentru a îți da seama ce urmează să se întâmple. Ce mă întristează este că nu găsesc episoadele traduse așa că trebuie să mă uit fie la ele în limba engleză fie să aștept să apară la televizor.

2. CITITORII DE OASE

Boones, sub numele real Brennan, ți s-ar părea la început o „ciudată”, mereu vorbește în limbaj tehnic și de foarte multe ori limbajul de „cartier” îi este ciudat. Ea ajunge să lucreze alături de agentul FBI Seeley Booth la un posibil caz de crimă și astfel între ei se leagă o continuă colaborare.

De foarte multe ori protagoniștii trebuie să descopere cine, cum și când a fost omorât având la bază doar câteva oseminte. Pe lângă rezolvarea crimelor avem ocazia de a observa și numeroase povești de dragoste, dar și mici încălcări ale regulilor.

De această dată episoadele ar trebui urmărite în ordine deoarece se revine la anumite povești, cum este de exemplu cea a „Groparului”, pe parcursul mai multor episoade. Pe mine m-a atras la acest serial faptul că intră pe latura antropologică a cazurilor, pe diverse metode prin care criminaliștii își pot da seama ce sex sau vârstă avea victima.

Acestea sunt două din serialele pe care le urmăresc și pe care le recomand cu drag. Dacă v-au plăcut alegerile mele și mai vreți să pun și altele lăsați-mi un comentariu sau un mesaj.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.