Cât de important este să faci optimizare SEO?

optimizare seo

Atunci când a luat naștere blogul Notitele Ionelei nu știam despre SEO. Dacă îmi aduc aminte bine cam după 1-2 ani am auzit vorbindu-se despre această noțiune în cadrul unui concurs. Nu am înțeles foarte bine ce înseamnă și am uitat la scurt timp noțiunea. Acum doi ani am început să mă documentez mai mult și pot spune că se observă schimbările. Dacă atunci vizitele de pe blogul meu erau provenite de pe rețelele sociale, acum ele vin direct de pe Google. În plus am învățat să scriu articole cu bulină verde din punct de vedere SEO și multe alte chestii interesante.

Trebuie să vă mărturisesc că ce am făcut eu singură nu a fost suficient. Lumea SEO este într-o continuă schimbare și tocmai de aceea este mai bine să apelăm la o firmă care să se ocupe cu optimizare SEO. Astfel vom avea alături persoane calificate, care sunt gata să răspundă la orice modificare apărută. În plus ele ne pot ajuta să scăpăm de o viitoare penalizare din partea Google.

Ce înseamnă SEO?

SEO este abrevierea de la Search Engine Optimization sau în traducere: optimizare pentru motoarele de căutare. Care este primul lucru pe care îl facem când vrem să citim o știre? Simplu: „Căutăm pe Google”. Sunt sigură că ați observat că motorul de căutare afișează rezultatele într-o anumită ordine. Ei bine, această organizare este realizată și în funcție de criterii SEO.

Acest lucru se întâmplă și pentru că în urma unei căutări pe google nu primim doar 1 sau maxim 10 răspunsuri, ci de multe ori sute. Motorul de căutare trebuie să găsească o metodă prin care să aducă în prim-plan cele mai importante rezultate și pe restul să le așeze pe pagini mai îndepărtate. Desigur toate aceste lucruri nu țin doar de SEO, dar el poate fi un criteriu principal.

Există două tipuri de SEO:

  • SEO on site
  • SEO off site

Primul se axează în principal pe conținutul site-ului, pe viteza de rulare, prelucrarea videoclipurilor și/sau imaginilor etc.. Cel de al doilea se axează în schimb pe modul în care site-ul relaționează cu alte site-uri (cât de credibil este, cine și cum îl recumandă, câte legături există către el, etc.), etc.

Cum te ajută o agenție să rezolvi toate problemele care țin de optimizare SEO?

Așa cum ți-am spus și mai sus alegerea unei agenții de SEO este un lucru foarte important. Dacă alegi doar în funcție de preț atunci te poți trezi că nu ai obținut niciun rezultat. Cel mai bine înainte de a face o alegere verifică exact ce servicii poate oferi firma. În felul acesta știi la ce să te aștepți, o firmă care nu îți spune măcar o parte din serviciile de care te vei bucura nu merită încrederea ta.

Atunci când alegi firma care te va ajuta să îți optimizezi site-ul încearcă să optezi pentru cea care îți oferă periodic rapoarte. În felul acesta vei putea vedea modificările în timp real și îți vei putea da seama dacă investiția este una bună sau nu. Acum trebuie să ții cont și de faptul că aceste modificări nu vor apărea de pe o zi pe alta, ci trebuie timp.

Cât de repede se modifică regulile SEO

Nimeni nu poate spune o anumită perioadă, deoarece aceste schimbări sunt plănuite și mai apoi puse în aplicare. Pot dura câteva luni până la o nouă modificare sau chiar ani de zile. În schimb o firmă care se ocupă cu optimizare SEO va ști să pre-întâmpine aceste schimbări sau să găsească o rezolvare pentru ele.

De exemplu o firmă de SEO ar trebui să știe când google pedepsește campaniile de lik-uri și când nu. Acest lucru este foarte important pentru că o mică greșeală poate duce site-ul pe ultimele pagini ale căutărilor. În schimb o schemă bine aleasă poate conduce la un real succes.

Voi ce părere aveți despre metodele de optimizare SEO?

5 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.