Sfaturi – călătorii cu CFR

A trecut ceva timp de la prima mea călătorie cu CFR-ul, dar pot să vă spun că pe parcursul acestor ani am reușit să învăț multe și să mă asigur că voi avea o călătorie plăcută. Tocmai de aceea m-am gândit să le împart și cu voi. V-am pregătit o mică listă cu lucrurile de care trebuie să țineți cont înainte de a porni la drum.

  • Nu alege trenul care ajunge la limită la destinație

De foarte multe ori trenurile au întârzieri tocmai de aceea dacă urmează să ajungi la o întâlnire sau eveniment improtant alege trenul care îți oferă și o marjă de eroare. De asemenea dacă din gara în care cobori trebuie să iei alt tren cel mai bine spune-i asta Nașului. El are posibilitatea de a vorbi cu celălalt naș dacă întârzierea este mică sau dacă nu mai există altă legătură.

  • Încearcă să mergi la toaletă înainte de a urca în tren

Nu este o regulă generală, dar de foarte multe ori toaletele nu sunt cele mai prietenoase locuri din tren. Tocmai de aceea dacă vrei să ai parte de o toaletă curată cel mai bine este să mergi înainte de a urca în tren. De asemenea pe drum încearcă să nu consumi prea multe lichide deoarece s-ar putea să ai probleme din cauza lor.

  • Cumpără-ți ceva de „ronțăit” și ceva de citit

Uneori timpul trece foarte greu și simți nevoia să mănânci ceva. Eu una atunci când merg cu trenul prefer să am alături o pungă de sticks-uri și un corn. În felul acesta când mă plictisesc pot să mă delectez cu ele și în plus nu voi face mult zgomot. De asemenea ador să citesc pe tren, de foarte multe ori este liniște și mă pot concentra pe subiectul cărții.

  • Trebuie să ai la tine o baterie externă sau o sursă de încărcare pentru telefon

Nu toate trenurile au prize, iar uneori cele care au nu au curent. Tocmai de aceea cel mai bine este să ai o baterie externă pe care să o folosești dacă telefonul urmează să se descarce. Eu, atunci când merg la Cluj, mai folosesc și bateria laptopului pe post de baterie externă, dar doar în cazuri extrene.

Acestea sunt câteva din sfaturile mele, pentru că mai am și altele probabil voi reveni și cu alt articol.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.