O vacanță de poveste în Istanbul

Bună seara, scumpii mei! Cei care îmi urmăriți de mai mult timp postările știți deja că sunt îndrăgostită de Turcia. Pentru cei care sunteți pentru prima oară pe blogul meu trebuie să menționez că am fost deja în Turcia, când aveam 16 ani. Chiar și mâine m-aș întoarce acolo dacă mi s-ar oferi șansa. Trebuie să menționez că dragostea mea pentru această țară s-a născut cu mult timp înainte de a apuca să o vizitez. Pur și simplu ador să văd videoclipuri despre tradițiile lor, iar serialele turcești sunt în topul preferințelor mele.

Astăzi îmi doresc să vă povestesc ce locuri mi-ar plăcea să vizitez dacă aș merge în vacanță în Turcia. Deaorece țara este foarte mare și timpul foarte scurt mă voi axa doar pe o vacanță în Istanbul și împrejurimi. De ce am ales acest oraș? Pentru că, după mine, el este inima Turciei. Veți putea vedea mai jos ce obiective turistice mi-aș dori să vizitez în mărețul oraș.

Palatul Topkapi

Una din cele mai frumoase comori ale Istanbulului este Palatul Topkapi. Fostă reședință a sultanilor otomani, acum Palatul a fost transformat în muzeu. Vizitatorii se pot bucura de frumusețea celor patru grădini, dar și de corpurile aflate în interiorul complexului. Locul este plin de istorie și te invită să îți imaginezi măcar puțin cum arăta acel loc pe timpuri.

Sinceră să fiu eu îmi doresc să îl văd măcar o dată în viață. Doar ideile că voi putea vizita Sala în care se întrunea Marele Divan sau locul în care cadânele își petreceau cea mai mare parte din timp mă fac să vreau să îmi fac chiar acum bagajele. Desigur curtea mărețului complex ascunde și alte clădiri la fel de importante, dar vă las pe voi să le descoperiți.

Bosfor

Cea mai frumoasă atracție a Istanbulului rămâne tot frumosul Bosfor. Această bogăție a naturii scoate în evidență frumusețea orașului. Este foarte greu să ajungi în Istanbul și să nu ai ocazia de a sta măcar puțin pe malul Bosforului. De acolo poți admira frumusețea valurilor, dar și să te bucuri de delicatesele zonei. În unele zone ai ocazia de a face și câteva plimbări pe Bosfor.

Cu cine poți ajunge în Istanbul, Turcia?

Există multe firme care îți pot face oferte pentru o vacanță petrecută în Istanbul. Cu toate acestea eu îți recomand să vizitezi site-ul celor de la bjr-vacante.ro. Aceștia nu doar că îți pun la dispoziție oferte pentru vacanță, dar te ajută să descoperi și în ce perioadă vremea se presupune că va fi frumoasă. În felul acesta poți avea norocul de a te bucura de soare și de multe plimbări în natură.

Dacă nu îți place Istanbului atunci poți alege o altă variantă, sunt sigură că vei găsi ceva pe placul tău. Important este să ai un punct de plecare și să te asiguri că firma pe care o alegi este una sigură. Firma menționată mai sus are o experiență de peste 20 de ani în acest domeniu. Tocmai de aceea eu consider că ea ar trebui să se numere printre principalele noastre opțiuni.

Pentru a afla mai multe detalii vă recomand să folosiți următoarele date de contact:

– Adresa BJR Vacante:

B-dul Revolutiei 66B 310025, Arad, Romania.

– Telefoane:

0257284010

0257282001

0257282002

sursa: bjr-vacante.ro

Bunătăți care trebuie încercate în Turcia

În primul rând trebuie să încercați rahatul turcesc. Știu că poate părea un desert comun, dar trebuie să recunosc că acesta este absolut delicios. Are o consistență foarte plăcută, aproape că ți se topește în gură. În plus combinațiile sunt absolut geniale. Dacă veți posibilitatea de a îl încerca obligatoriu să luați din cel combinat. Mie cel mai mult mi-a plăcut cel de trandafir cu migdale.

Mai apoi puteți adăuga pe lista voastră de dorințe halvaua. Veți observa că cea de la ei are un gust mai accentuat de floarea soarelui și mai puțin zahăr. Este un real deliciu dacă o asociați cu o cană de ceai durcesc dimineața. La fel ca și rahatul ea nu este greu de găsit, trebuie doar să întrebi pe cineva și te va conduce la sursă.

Voi ce părere aveți despre Istanbul? Ce obiective turistice ați vrea să vizitați sau ați vizitat?
2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.