5 motive pentru care sa imbratisezi ideea de a merge la psiholog

Fiecare dintre noi trece prin momente mai dificile in decursul vietii. Modul in care alegem sa percepem ceea ce se intampla ne va influenta direct, atat starea de bine, cat si sanatatea. Evenimentele mai marcante pot reprezenta o reala provocare pentru unii, intrucat depasirea lor presupune o anumita putere interioara, pe care nu oricine o poate genera.

Modalitatile prin care diversele situatii pot fi gestionate pot varia. Unii reusesc sa se destinda de la problemele cu care se confrunta prin relaxare, prin hobby-uri sau prin alte astfel de strategii care amelioreaza stresul. Atunci cand un ajutor din exterior este necesar, serviciile oferite de un cabinet psihologic din Bucuresti profesional, precum Centrul Psihologic PsihArt, constituie o recomandare din partea expertilor.

Psihoterapia trebuie privita ca pe o solutie eficienta si de termen lung, o terapie si nu un tratament, iar motivele pentru care ar trebui sa imbratisezi aceasta idee, chiar daca treci printr-o perioada mai dificila sau urmeaza una plina, cu multe obiective de atins, sunt nenumarate. Te invit sa descoperi 5 dintre cele ce te vor incuraja in acest sens, mai departe.

  1. Iti faci timp pentru tine si sanatatea ta
    Priveste vizita la psihoterapeut ca pe o oportunitate de a investi in propria persoana. Te afli intr-un mediu care iti inspira siguranta, mai ales confidentialitate. E momentul oportun pentru a reflecta asupra lucrurilor importante din viata ta, a preocuparilor, identificand impreuna cu specialistul solutii pentru acestea.
  2. Treci printr-un proces profesional de autocunoastere
    Prin impartasirea experientelor personale, etichetarea emotiilor, expunerea gandurilor, toate te ajuta sa descoperi despre persoana ta aspecte fata de care nu erai constient/a pana in momentul dat. Cunoscandu-te mai bine, ajungi mai usor la nivelul de dezvoltare personala, dar si profesionala dorit.
  3. Imbratisezi mai usor schimbarile, le accepti mai bine pe cele dificile
    De cele mai multe ori, chiar cand propria persoana este cea care a declansat o situatie, cauti sa gasesti un vinovat. Chiar daca deseori altcineva este responsabil de un lucru, intr-un context dat, vei invata cum sa accepti schimbarea, dar mai ales cum sa procedezi eficient, astfel incat toate sa lucreze in folosul tau.
  4. Reusesti sa iti concentrezi eforturile in directii bine definite
    Este important sa identifici acele schimbari care ti-ar aduce echilibru in viata de zi cu zi, respectiv pe termen lung. Pasul urmator este de a lucra la indeplinirea acestora, iar psihoterapeutul specialist iti va fi alaturi in decursul acestui proces.
  5. Devii mai rabdator, mai flexibil
    Rezolvarea problemelor nu se realizeaza mereu la fel pentru toti, chiar daca sunt in acelasi context. In orice caz, rabdarea este o virtute de aur, necesara in cazul oricui. Atunci cand privesti totul mai rabdator, dar totodata cand esti si mai flexibil, nu setat pe anumite tipare, vei putea identifica alte unghiuri care sa iti ofere si rezolvari pe masura. Ajustarea abordarilor este deseori necesara, iar rabdarea este cea care lucreaza in acest sens.

In functie de situatia cu care te confrunti, serviciile oferite de un cabinet psihologic profesional precum Centrul Psihologic PsihArt se adapteaza, astfel incat tu sa beneficiezi de ajutorul necesar pentru a avea o stare generala excelenta, implicit pentru a-ti imbunatati calitatea vietii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.