Salveaza-ti dintele cu ajutorul unui tratament endodontic

Din pacate foarte multe persoane care se confrunta cu dureri dentare, aleg sa le ignore in detrimentul unei vizite la medicul stomatolog. Aceste dureri insa pot avea destul de multe cauze, iar ignorarea acestora poate duce la pierderea dintelui si in cel mai rau caz la diferite infectii care se pot raspandi in intreg corpul. Majoritatea persoanelor neavand cunostinte de specialitate, cred ca o simpla durere inseamna ca este automat nevoie de o extractie. Trebuie sa stii insa ca extractia este ultima solutie atunci cand apar durerile de dinti. Una dintre cele mai eficiente proceduri pentru salvarea dintilor este tratamentul endodontic. Pentru un tratament de endodontie in Pitesti, apeleaza cu incredere la clinica MyDent si la personalul specializat al acesteia.

Avand aceasta posibilitatea de a-ti salva dintii de la extractie, am ales ca in articolul de azi sa iti oferim mai multe informatii despre aceasta procedura.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca endodontia, sau scoaterea nervului cum mai este numita procedura in popor, se refera la un tratament in cadrul caruia medicul indeparteaza infectia bacteriana de la nivelul radacinii dintelui si al camerei pulpare. Cu ajutorul acestui tratament stomatologul izoleaza infectia, o vindeca si sigileaza etans zona, astfel incat sa nu mai apara o noua infectie.

Dupa ce cu ajutorul unei radiografii descoperi problema pe care o are dintele, urmeaza sa incepi alaturi de medicul stomatolog tratamentul salvator. La fel ca si pentru majoritatea inteventiilor stomatologice, inainte de a incepe ti se va administra un anestezic local, pentru a amorti dintele si pentru a face procedura una cat mai confortabila.

Dupa ce anestezia isi face efectul si locul in care urmeaza sa se lucreze a amortit deja destul de tare pentru a nu simti nici un disconfort, dentistul va izola prin metode specifice dintele. Este necesara aceasta izolare a dintelui pentru a-l pastra curat si neatins de saliva pe parcursul interventiei.

Odata zona izolata, cu ajutorul unui instrument special, stomatologul va deschide partea de sus a dintelui, pentru a ajunge si a putea curata interiorul canalelor, pregatindu-le astfel pentru obturatie (plombare). Pentru curatarea canalelor se foloseste o solutie speciala, cu ajutorul careia se indeparteaza orice bacterie ramasa, precum si eventuale ramasite din dinte.

Obturatia canalului se face de obicei cu un material nerezorbabil si compact. Acest material va impiedica patrunderea bacteriilor si reinfectarea zonei. Umplerea canalului cu acest material este ceea ce se numeste in termeni populari o plomba provizorie.

Trebuie insa sa stii ca odata canalul inchis cu aceasta plomba provizorie, tratamentul nu a ajuns la sfarsit. In functie de gravitatea problemei exista posibilitatea sa fi nevoit sa faci mai multe sedinte. Tratamentul este complet numai in momentul in care dintele este readus la starea lui functionala, adica in momentul obturatiei acestuia cu o plomba definitiva.

Acesta este procesul prin care problemele canalului dentar pot fi rezolvate si dintele poate fi salvat. Astfel ca, nu ezita sa apelezi la un medic stomatolog ori de cate ori simti durere sau constati ca ceva nu este in regula. Iar pentru un tratament de endodontie in Pitesti apeleaza cu incredere la echipa profesionista a clinicii dentare MyDent.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.