Psihart – Cabinet Psihoterapie Individuală Adulți

Bună seara, scumpele mele cititoare! Din nefericire la noi în țară vizitele la psiholog sau psihiatru sunt considerate ceva nefiresc. Dacă spui cuiva că ai fost la o ședință de psihoterapie automat vei primi eticheta de „nebun/nebună”. Tocmai de aceea tot mai multe persoane preferă să lupte singure cu bolile și să nu apelez la tratament de specialitate tocmai pentru a nu fi judecate. Din păcate fără un ajutor de specialitate de multe ori se poate ajunge la un dezastru. Eu sunt de părere că apelarea la ședințele de psihoterapie organizate de Psihart este un lucru foarte bun. Pentru că probabil vă întrebați ce evenimente vă pot face să aveți nevoie de ajutor haideți să povestim un pic despre ele.

Depresiile

Auzim tot mai des discutând la televizor sau pe rețelele de socializare despre depresie. Din păcate de foarte multe ori tratăm acest subiect cu indiferență. Spunem că mamele care suferă de depresie post-natală sunt defapt prea comode și nu se pot acomoda cu sarcina de mamă. Spunem despre tinerele care sunt triste că defapt sunt mofturoase și nu se bucură de viață.

Acest lucruri au efecte total greșite asupra celor care au căzut în gaura neagră a depresiei și doar ajutorul de specialitate le mai poate oferi o soluție. Desigur nu este suficient să le ajutăm să participe la ședințe, ci trebuie mereu să le fim alături. Să le ajutăm să vadă frumusețea din jurul lor și să le dăm motive pentru a trăi.

Depresia este o boală care se instalează de foarte multe ori rapid, iar netratată ajunge să distrugă suflete. Nu trebuie să ne jucăm cu această boală și nu trebuie să îi judecăm pe cei care suferă de ea. Credeți-mă că o vorbă bună sau simpla prezență poate face de multe ori mai mult decât 1000 de cuvinte.

Tentativele de sinucidere

Am sperat cândva că nu voi ajunge vreodată să vorbesc despre acest subiect. Mi se pare foarte trist ca o persoană să ajungă să își decidă moartea. Indiferent de metoda aleasă acea persoană va lăsa o gaură imensă în sufletele celor dragi, mii de întrebări care nu își vor găsi niciodată răspunsul.

Din păcate, însă, există multe persoane care în urma unor tragedii sau a unor dezamăgiri aleg să renunțe la tot. Aceste persoane au nevoie de și mai mult ajutor, pentru că ele au pierdut cel mai prețios dar pe care îl avem: Speranța. Lor trebuie să le arătăm că au șansa de a se vindeca, de a o lua de la zero și că viața lor nu trebuie să se termine acum.

Acestea sunt doar două din cazurile care mi-au venit pe moment în minte, puteți fi sigure că mai există alte zeci. Cert este că nu trebuie să ne fie rușine să recunoaștem că avem nevoie de ajutor și trebuie să învățăm să citim mai departe de simplu „Sunt bine”. Uneori de noi poate să depindă viața celui drag și este mai bine să ne dăm seama la timp, decât atunci când nu se mai poate face ceva.

Voi ce părere aveți despre toate acestea? Sunt utile astfel de ședințe?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.