De ce produsele cosmetice sintetice sunt daunatoare pielii tale

Maria si-a cumparat o noua crema de noapte, pe care a folosit-o in fiecare seara, dupa demachire si tonifiere, si pe care a aplicat-o de fiecare data intr-un strat generos.

Dupa aproximativ o saptamana, fata Mariei era plina de acnee. Nu mai era demult adolescenta, asa ca singura explicatie pentru cosurile de pe fata putea fi crema cea noua. Maria a consultat un medic dermatolog care i-a explicat ca uleiurile minerale din crema cu pricina erau foarte periculoase pentru ten.

Din cauza lor, crema nu se absoarbe in piele. Fata nu este hidratata, ci doar acoperita cu un strat gras care nu lasa pielea sa respire si blocheaza porii. Aceste lucruri au dus in timp la aparitia acneei. Medicul dermatolog i-a recomandat, in primul rand, sa evite complet folosirea cremei respective si i-a propus un ritual zilnic de ingrijire a fetei bazat pe o curatare temeinica a tenului si folosirea unei creme bio.

Haide sa vedem, asadar, care sunt principalele avantaje ale produselor cosmetice bio.

Contin doar ingrediente naturale

Daca achizitionezi o crema din comert si citesti lista cu ingrediente, vei da peste numeroase denumiri de care nu ai mai auzit pana atunci.

Hidroxianisol butilat (BHA), hidroxitoluen butilat (BHT), dietanolamina (DEA), dibutil ftalat (DBP) si dimetil ftalat (DMP), sunt doar cateva dintre ingredientele care nu ar trebui sa existe in compozitia unui produs cosmetic.

In schimb, poti sa ai incredere in cosmeticele care contin ulei de cocos, urzica, unt de cacao, aloe vera, galbenele sau alte denumiri usor de pronuntat, pe care le intalnesti si in viata e zi cu zi.

Cremele bio sunt facute doar din ingrediente naturale

Sunt absorbite intr-un timp foarte scurt, lasa pielea sa respire, iar riscul de a produce acnee sau iritatii ale pielii este minim.

Termenul de garantie e mic

In mod normal, preferam produse cu un termen cat mai mare de valabilitate pentru a ne bucura de ele o perioada mai lunga. In cazul cosmeticelor, insa, cu cat expira mai repede, cu atat mai bine. Un termen de valabilitate mic inseamna ca a fost utilizata o cantitate mica de conservanti pentru fabricarea lor, iar acestea sunt mai sanatoase.

Miros placut

Trebuie sa recunoastem ca produsele cosmetice din comert au un miros delicios, iar, uneori, acesta este motivul principal care te face sa le cumperi. Ei bine, afla ca si cosmeticele bio au un miros frumos, care este foarte asemanator cu plantele din care sunt facute. Poti sa te bucuri de mirosul florilor de musetel in crema de maini sau de aroma de urzici proaspat cosite in samponul tau bio.

Protectie impotriva radiatiilor solare

Radiatiile solare sunt extrem de nocive pentru piele si este cunoscut faptul ca duc la imbatranirea preamatura a tenului. Cremele bio iti protejeaza fata de radiatii, iar tu te vei simti mai linistita cand te plimbi sub razele calde ale soarelui. 

Acestea sunt cateva motive pentru care sa folosesti cosmetice bio in defavoarea produselor sintetice. Preturile sunt usor mai mari, insa, in timp, corpul tau iti va multumi pentru alegerea facuta.

Gasesti creme de maini, sampoane, balsamuri de par, deodorante, geluri de dus, paste de dinti, dar si alte cosmetice bio la Bioveg.

Tu ce fel de produse cosmetice preferi?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.