Tot ce trebuie sa stii despre endodontie – ramura stomatologiei ce salveaza dintii

Igiena orala stricta a devenit pentru multi o activitate secundara, o responsabilitate pe care de multe ori o trateaza cu neseriozitate. Poate ca aceste persoane nu vor lua atitudinea necesara pana nu vor afla sau experimenta pe propria piele care sunt consecintele acestei indiferente.

Lipsa de interes fata de procesul de igiena orala va duce, in primul rand, la colorarea inestetica a dintilor, urmata de scaderea stimei de sine.

Neplacerile nu se opresc aici – in cazul in care nu se iau masuri, adoptand o igiena dentara stricta, dintii se vor caria, iar in cazul in care indiferenta continua, caria poate afecta nervul dintelui si astfel interventia endodontica va fi mai mult decat necesara.

Ce este endodontia si cum ne poate ajuta aceasta ramura intr-o astfel de situatie critica

Endodontia se ocupa cu tratarea canalelor dintilor bolnavi (extirparea/scoaterea nervului, iar apoi inchiderea, acoperirea definitiva a canalului printr-o plomba de canal).

Cei mai multi ajung sa apeleze la un endodont deja cand dintii se afla in intr-o conditie deplorabila. Mai exact, e vorba de momentul in care distructia coronara provocata de carie sau anumiti factori si chiar fracturi traumatice duc la deschiderea camerei pulpare (la nivelul careia se afla nervul) si contaminarea acesteia cu diverse bacterii. Acestea vor provoca reactii inflamatorii ireversibie la nivelul pulpei dentare, deci la nivelul nervului sau a varfului radacinii (spatiul periapical).

Tehnologia medicala moderna – o recomandare de top pentru tratarea problemelor endodontice!

In cazul in care te confrunti cu astfel de probleme, iti recomand sa optezi pentru tratamente endodontice la microscop. Ei bine, tratamentele realizate la microscop sunt extrem de eficiente, mereu la indemana si aduc o economie de bani pe termen lung.

Totul se desfasoara cu o mai mare precizie si acuratete – imaginea canalelor fiind marita de peste 20 de ori. In acest fel, medicul poate identifica, observa, dar si trata problema cu o mai mare usurinta. Iti este indicat sa urmezi un astfel de tratament daca medicul trebuie sa elimine anumite instrumente (ace) ce s-au fracturat in decursul tratamentelor anterioare clasice.

Faptul ca imaginea este marita de peste 20 de ori inseamna ca pot fi identificate toate fisurile sau fracturile de la nivelul radacinii dintelui in cauza. Daca in trecut ai beneficiat de un tratament pe canal de care nu esti multumit, prin tratamentul sub control microscopic este posibila refacerea in conditii de siguranta a acestuia.

Medicii de la MB Dental, cu site-ul oficial https://mbdental.ro/, te pot ajuta in acest sens. In pachetul lor vast de servicii se regaseste si tratarea canalelor sub control microscopic. Acceseaza chiar tu site-ul pentru mai multe informatii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.