Unde poti vedea documentarul „Colectiv”, bazat pe informatii ce te impietresc?

Vineri, 30 octombrie 2015, o seara de cosmar pentru toata Romania. Ce parea fi o petrecere pe cinste, petrecere in care nimeni nu se astepta la un dezastru, s-a dovedit a fi un capat de linie pentru multi dintre tineri. Pe atunci, in fosta hala a fabricii Pionierul a avut loc incendiul de la clubul Colectiv, incendiu in care 185 de tineri au fost raniti, 146 dintre ei spitalizati, inregistrandu-se totodata si 65 de decese.

„Un film despre corupția de neimaginat, chiar din centrul sistemului medical”, a scris Variety despre „Colectiv”. Bazat pe marturiile celor ce au luat parte activ sau pasiv la acel incendiu, filmul documentar Colectiv isi are premiera pe 28 februarie 2020 in mai multe cinematografii in tara.

Colectiv – fata reala a Romaniei de fapt

O perioada lunga de timp s-a vorbit peste tot despre Colectiv, urmand ca acum nimeni sa nu mai scoata un cuvant despre acest subiect. Adevarul este cu adevarat crud – doar 153 de secunde au avut la dispozitie participantii la concert sa se salveze.

Multi dintre ziaristii celebri, dar si anumiti oameni de cultura au afirmat ca tragicul eveniment intitulat Colectiv a prezentat o alta fata a Romaniei, fata ei reala – destul de trist, avand in vedere ca masurile asupra celor ce au gresit in acest context au intarziat sa apara, iar cand au aparut, au fost destul de blande.

Colectiv prin intermediul filmului documentar

Din 28 februarie, filmul documentar Colectiv poate fi vizionat la o multime de cinematografe din Romania, printre care si Cine Globe Botosani, dupa cum afirma sursa botosaneanul.ro. Colectiv este regizat de catre Alexander Nanau, in coproductie cu HBO Europe si Samsa Film.

Producatorii acestui film au pornit de la ideea de a prezenta toturor celor ce au auzit de tragedia Colectiv o lupta cruda dintre sistemul din Romania si oamenii de rand nevinovati. Totodata, intreg firul narativ se construieste in jurul curajului celor ce isi cer si in zilele noastre depturile, dar si pe responsabilitatea individuala.

Filmul documentar Colectiv a fost proiectat in cadrul mai multor festivale internationate de film, printre care si cel de la Sundance. Producatorii afirma ca au fost in total 14 luni de filmare, iar pentru a face montajul le-a trebuit inca un an si jumatate. Actorii, desi nu e cel mai corect spus, sunt persoane ce au intrat in contact direct cu aceasta tragedie: parinti ai victimilor ce si-au pierdut viata in incendiu, supravietuitori, dar si jurnalisti ce s-au implicat continuu pentru ca adevarul sa iasa la iveala.

Mai multe detalii despre acest film poti obtine direct de pe botosaneanul.ro.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.