Cum si cand trebuie sa inlocuiesti filtrul pentru frigider

Din ce in ce mai multe frigidere moderne dispun si de dozator de apa. Acestea sunt conectate la alimentarea cu apa din reteaua nationala si pentru a putea oferi o apa curata, 100% fara impuritati si rece au nevoie de filtre speciale pentru frigider. La fel ca si in cazul filtrelor de apa clasice, si filtrele pentru frigider necesita o inlocuire periodica pentru a filta apa la capacitatea lor maxima. Avand in vedere ca tot mai multe persoane aleg sa isi achizitioneze asemene frigidere, am ales ca in articolul de azi sa vorbim despre cum si cand trebuie sa inlocuiesti filtrul pentru frigider.

Cand trebuie inlocuite filtrele pentru frigider?

De cele mai multe ori intervalul la care trebuie sa fie inlocuit un filtru pentru frigider este specificat de catre producator. Majoritatea filtrelor au un indicator, care in momentul in care se face rosu indica faptul ca filtrul necesita sa fie inlocuit. Aceasta inlocuire se face in mod normal o data la 6 luni, in functie de cat de mult folosesti apa de la frigider.

Cand se monteaza, indicatorul filtrului are culoarea albastra. Dupa aproximativ 5 luni de utilizare indicatorul devine mov. Iar dupa aproximativ 6 luni de utilizare indicatorul devine rosu. Acesta este momentul in care filtrul te anunta ca este nevoie de schimbarea cartusului.

Cum inlocuiesc cartusul?

Indicatorul filtrului devine rosu, dar nu este nevoie de schimbarea chiar in acel moment al cartusului. Acesta se face rosu putin inainte ca filtrul sa nu mai fie functional pentru ca tu sa ai timp sa achizitionezi un cartus nou. Pentru a schimba filtrul vezi pasii de mai jos:

Pasul 1: intrerupe alimentarea de la reteaua de apa si rasuceste filtrul de apa 90 de grade in sensul invers acelor de ceasornic.

Pasul 2: scoate filtrul din rezervorul special al acestuia.

Pasul 3: introdu noul filtru in rezervorul special, de unde la pasul 2 ai scos vechiul filtru.

Pasul 4: impinge filtru inauntru, apoi roteste-l in sensul acelor de ceasornic pana cand acesta se blocheaza.

Pasul 5: reconecteaza frigiderul la reteaua de apa si porneste sistemul de filtrare.

Beneficiile filtrelor de apa pentru frigider

La fel ca si in cazul filtrelor de apa pentru robinet, si filtrele pentru frigider au o multime de beneficii si ajuta la consumul unei ape 100% curate si fara impuritati. Carbunele activat din filtru elimina din apa foarte multi contaminanti, derivati, agenti de dezinfectie chimici, precum:

culoare, miros si gust neplacut, turbiditate, clor liber, trihalometani (THMs), cloroform, insecticide, ierbicide, hidrocarburi aromatice polinucleare (PNAs), bifenoli policlorinati (PCBs), substante organice volatile (VOCs), tricloretilena, tricloretan, benzen si sute de alti contaminanti ce pot fi prezenti in apa.

In cazul in care si tu detii un astfel de frigider, sau intentionezi sa achizitionezi unul, nu uita de filtrele special create pentru acestea. Acum ca ai aflat cum si cand trebuie sa inlocuiesti filtrul pentru frigider, ai grija sa fii mereu pregatit pentru inlocuirea filtrului vechi cu unul nou, si achizitioneaza cele mai bune filtre pentru frigider din magazinul online Bewater.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.