Sateliții Starlink sunt vizibili zilele acestea și în România

Salutare, scumpele mele. Ieri am aflat un aspect foarte interesant pe care îmi doresc să îl împart și cu voi. De câteva zile tot vedeam pe diverse grupuri, poze cu obiecte dubioase care traversau cerul în diverse zone ale globului. Ieri am aflat că este vorba despre sateliți Starlink, care începând de ieri au traversat și România. Chiar dacă cerul era parțial înnorat am putut să mă bucur de priveliștea oferită de aceștia.

Astăzi nu mi-am mai amintit să verific cerul, dar o voi face în zilele care urmează. Pentru că sunt sigură că i voi v-ați dori să vedeți întregul spectacol, vă las mai jos momentele în care aceștia sunt vizibili pe cerul României.

marți:

– ora 21:05 – 5 sateliți

– ora 21:29 – 8 sateliți

joi:

– ora 05:28 – 20 sateliți

De asemenea vă las mai jos și câteva recomandări:

  • încercați să ieșiți afară cu 10 minute mai devreme, ca să preveniți trecerea lor mai rapidă.
  • Stați în lcouri mai întunecoase, stâlpii de electricitate vă pot împiedica să vedeți sateliții.
  • aceștia circulă la o distanță foarte mare de pământ, așa că se văd ca niște mici puncte de lumină. Nu vă așteptați să îi vedeți gigantici, la fel ca în pozele de pe internet.
  • circulă la distanță unul de altul tocmai de aceea după ce l-ați observat pe primul vă va fi ușor să îl vedeți și pe următorul, iar mai apoi să vă dați seama unde ar fi următorul.
  • trec în viteză foarte mare, deci trebuie să fiți atenți la cer.

Personal mie îmi plac astfel de evenimente, pot sta și ore întregi admirând cerul. Probabil de aceea Notițele Ionelei au luat naștere după o seară în care am urmărit Perseidele.

Acești stateliți fac parte dintr-o viitoare rețea de internet. Până la ora actuală au fost trimiși în spațiu aproximativ 360 sateliți, potrivit wikipedia. Din câte am înțeles până în 2021 urmează să fie trimiși alte sute de sateliți. Chiar sunt curioasă dacă ei vor oferi vreodată internet și în țara noastră.

Ce părere aveți despre toate acestea?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.