Ce trebuie să știi despre pisici? De ce lucruri ai nevoie când adopți/cumperi o pisică?

Bună dimineața, scumpele mele cititoare!

De când stau în casă, la Cluj, mă tot gândesc cum ar fi să îmi iau o pisicuță aici. Așa cum o parte din voi știți deja iubesc pisicile și acasă, la Craiova, am mai multe pisici. Eu nu sunt adepta cumpăratului, dar nu am nimic nici împotriva celor care aleg această metodă. Cu toate acestea dacă îmi voi lua o pisicuță ea va fi cu siguranță una maidaneză.

Pentru că mă gândesc că și voi vă doriți o pisică, m-am gândit să dedic acest articol lucrurilor pe care trebuie să știm înainte de a ne mări familia. Vom vorbi despre ce fel de mâncare, produse și jucării are nevoie o pisică.

Înainte de acestea trebuie să vă mărturisesc că pisicile se numără printre cele mai afectuoase, dar și răsfățate animale de companie. Ele au caractere foarte puternice și de aceea sunt un pic mai greu de cumințit. Bătaia nu este o soluție, deci au nevoie de timp și de înțelegere.

Mâncare pentru pisici

Primul lucru de care trebuie să ținem cont este alegerea mâncării pentru pisici. Dacă luăm pisicuța de la cineva trebuie obligatoriu să întrebăm ce mânca, ce iar place, dacă are probleme la anumite alimente. Dacă nu știm ce a mâncat înainte cel mai bine este să luăm produsele recomandate pentru vârsta pisicuței.

Un alt lucru foarte important este să nu îi dăm foarte multă mâncare la început, mai ales dacă am luat-o de pe stradă și este înfometată. Să nu uităm că ea nu este obișnuită să aibă mâncare în permanență și de aceea va încerca să asimileze cât mai mult.

Așa cum am zis mai sus pisicuța va trebui să învețe câteva reguli, gen să nu ne facă perdelele praf cât lipsim. Pentru a face asta ne putem folosi de ajutorul recompenselor pentru pisici. Puteți vedea un exemplu mai sus, este vorba de niște batonașe cu somon. De câte ori pisicuța face un lucru bun va primi o răsplată, iar atunci când greșește i se va arăta că nu primește nimic. Sunt sigură că ele vor da foarte rapid rezultate. Pentru ca pisicuța să nu se obișnuiască cu gustul vă recomand să luați mai multe variante.

Aranjatul locului în care pisicuța va dormi și alegerea jucăriilor

Pisicuța trebuie să știe încă de la început care este locul ei în casă. În caz contrar ea va dormi peste tot. Un alt aspect important este să nu o învățați în pat, altfel șansele ca de mâine să doarmă la locul ei vor deveni imposibile. Eu vă recomand să îi luați un pătuț călduros și primitor, în felul acesta ea va învăța ca acela este locul ei.

Așa cum am menționat și în titlu pisicuța are nevoie și de jucării. Chiar dacă pare că pisicile dorm tot timpul, ele se mai și joacă. Pentru a evita ca ele să se joace cu lucrurile noastre cel mai bine este să le pregătim un loc doar al lor. Eu vă recomand să luați atât jucării cu care pisica se poate juca singură, cât și jucării cu care să vă jucați împreună.

De exemplu mie îmi place enorm de mult suportul din poza de mai sus. Are un mic fotoliu în care pisica se poate odihni atunci când îi este somn. În plus are și un loc de joacă în cazul în care se plictisește. Credeți-mă că pisicile nu obosesc să se joace cu acel ghem, chiar dacă fac asta zilnic. De asemenea are și un suport pe care pisicuța își poate ascuți ghearele. Acesta este foarte important deoarece nu vrem ca ea să și le ascută de mobilă sau în alte locuri.

Pentru mai multe produse pentru pisici vă rog să apelați la:

www.buddies.ro:

Piata 1 mai nr. 1-2, Cluj-Napoca

Telefon: 0364-881.882

Email: contact@buddies.ro

Ce părere aveți despre toate acestea? Voi ce produse cumpărați pentru pisicuțele voastre?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.