Recomandări seriale: Suleyman Magnificul

Salutare, scumpele mele cititoare. Știu că probabil multe dintre voi știți deja de existența acestui serial m-am gândit să îl readuc în atenția voastră deoarece eu îl revăd în această perioadă. Pentru cei care nu știu este vorba de un serial care îmbină istoria cu dragostea și drama. Partea de istorie este mai mică, dar cu toate acestea evenimentele istorice se păstrează la fel.

Serialul prezintă viața Sultanului Soliman I, al zecelea sultan al Imperiului Otoman. De asemenea el prezintă și viața Sultanei Hurrem, cea de la care se spune că a început Sultanatul Femeilor. Chiar dacă prima sultană care a condus cu adevărat imperiul a fost nora ei Nurbanu, Hurrem a avut o puternică influența în viața imperiului.

Sincer mie mi-a plăcut foarte mult distribuția acestui serial, fiecare personaj și-a jucat rolul așa cum trebuie și îmi aduc aminte că stăteam cu sufletul la gură așteptând următorul episod. Ce nu am mai urmărit foarte atent a fost ultimul sezon. Am rămas dezamăgită de schimbarea actriței Meryem Uzerli cu Vahide Percin. Acum, însă, îmi doresc să văd tot serialul complet.

Serialul începe prin anunțarea morții Sultanului Yavuz Selim. Încă de tânăr Soliman a trebuit să scape de toate tentativele tatălui său de a îl omora și tocmai de aceea și-a propus să nu facă același lucru cu copii săi.

La scurt timp în Palatul Topakapi ajunge și Roxelana, numită de sultan Hurrem, o sclavă răpită de lângă părinți și iubit. Pentru că fata învață rapid că singura cale spre succes este inima Sultanului aceasta îl vrăjește prin mrejele sale. Ea reușește să o depășească chiar și pe Mahidevran, mama prințului Mustafa, singurul băiat al sultanului.

Pentru că la scurt timp după venirea sa în palat Hurrem rămâne gravidă și îl naște pe prințul Mehmed. Potrivit regulilor Hurrem nu mai avea voie să rămână gravidă, deoarece se încerca oprirea uciderilor dintre frați. Cu toate acestea ea nu renunță și îl convinge pe sultan să renunțe la această regulă.

Hurrem va da mai apoi naștere unei frumoase prințese, Mihrimah, dar și la încă patru prinți: Abdullah,Bayazid, Selim, Cihangir. Dacă sunteți curioase să aflați mai multe vă invit să vizionați serialul.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.