Schimbare de look cu ajutorul Notino.ro – sfaturi

Bună dimineața, scumpele mele cititoare. La sfârșit de carantină m-am gândit că ar merge bine o schimbare de look. Așa că inițial am decis că vreau să mă vopsesc, așa că am căutat pe Notino vopsea de păr. În felul acesta am decis în primul rând culoarea. Pentru că era o culoare deschisă și din experiență știam că nu se prinde pe părul închis la culoare decât prin decolorare am început să caut o soluție.

Între timp a venit și ziua „eliberării” așa că m-am decis să fac acest articol cu sfaturi și să fac schimbarea de look înainte de începerea sesiunii. În felul acesta vă sunt și vouă de ajutor, pentru că sigur v-ați lovit de ele, dar îmi fac și mie o listă cu pașii de urmat.

Sfaturi pentru o decolorare corectă

Pasul 1 Alegerea decolorantului

Aici trebuie să ținem cont de culoarea părului, dacă vorbim despre un păr blond care doar a fost vopsit cu o culoare deschisă la culoare atunci decolorantul trebuie să fie unul slab. În schimb dacă vorbim despre o culoare închisă la culoare atunci trebuie un decolorant mai puternic.

De asemenea trebuie ales și tipul decolorantului:

  • pudră. Acesta va trebui combinat mai apoi cu un anumit tip de oxidant. (Respectând regulile de mai sus)
  • soluție lichidă. Acesta se aplică direct pe păr.

Eu am ales L’Oréal Paris Colorista Remover deoarece a venit la set. Nu m-am priceput-o niciodata la alegerea combinațiilor de soluții așa că merg de fiecare dată pe mâna specialiștilor.

Pasul 2 Folosirea decolorantului

Aceasta trebuie să se facă în ordinea menționată pe instrucțiuni. În caz contrar părul poate superi pierdi foarte mari.

De exemplu este foarte important să testați decolorantul înainte de a face pasul acesta. Eu, prima oară când m-am decolorat, nu l-am testat înainte și astfel am ajuns să am arsuri și să îmi distrug părul. Cu greu, după câțiva ani, am reușit să îl repar.

Nu îl păstrați mai mult timp decât scrie pe cutie, nu se va decolora, dar în schimb va afecta părul. De asemenea încercați să nu vă decolorați pe părul curat, se spune că este mult mai afectat în acest fel.

Pasul 3 Folosiți o mască sau un ulei de păr

Dacă vreți să vă vopsiți imediat după decolorare atunci obligatoriu trebuie să aplicați o mască sau un ulei de păr. Deja părul a trecut printr-un proces foarte puternic și urmează unul la fel de greu. Tocmai de aceea trebuie să îl ajutați să își revină un pic.

Sfaturi legate de vopsirea părului

Pasul 1 Pregătirea părului

Părul trebuie să fie uscat atunci când se aplică vopseaua de păr. Acest lucru este foarte important pentru prinderea ei.

De asemenea pentru a ieși culoarea potrivită trebuie să ținem cont de culoarea părului.

  • dacă părul este unul închis la culoare, atunci există șanse foarte mici ca o culoare deschisă să prindă bine.
  • dacă culoarea este una deschisă la culoare, este mult mai ușor de ales culoarea vopselei. Există șanse foarte mici ca rezultatul să nu fie cel dorit. În schimb dacă se optează pentru o culoare închisă la culoare nu prea există posibilitatea de a scăpa de ea.

Părul trebuie pieptenat bine înainte de vopsire pentru ca vopseaua să se întindă bine pe păr.

Pasul 2 Pregătirea compoziției

Aceasta se face conform instrucțiunilor de pe cutie. Nu este foarte greu de realizat, dar trebuie din nou verificat să nu producă efecte negative.

Eu am ales L’Oréal Paris Colorista Permanent, culoarea violet, deoarece mi-am dorit o schimbare mai radicală. Ce am putut observa încă de la început a fost tubul foarte mare de balsam pentru păr. Sincer m-am bucurat să îl descopăr deoarece de obicei balsamul care vine împreună cu vopseau de păr este mult mai de calitate decât cel vândut în mod normal.

Pas 3 Vopsirea

Aceasta trebuie făcută cu atenție pentru a nu se rata fire și pentru a se vopsi uniform. În plus după vopsire părul obligatoriu trebuie să se bucure de masca de păr. Trebuie să aveți foarte mare grijă atunci când amestecați compoziția pentru vopsea pentru a nu pune în ea și balsamul.

Voi ce sfaturi aveți în privința decolorării și vopsirii părului?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.