Depinde de noi sa ramanem sanatosi in vremea pandemiei

Ne place sa socializam, sa ne vedem cu prietenii, sa iesim in oras, la restaurant si la cumparaturi. Toate acestea erau o normalitate inaintea declansarii pandemiei, insa acum virusul COVID-19 ne pune in pericol vietile, iar obiceiurile noatre obisnuite au luat o pauza.

Suntem frustrati, nemultumiti, de faptul ca nu mai putem face lucrurile la fel, dar uitam ca ar putea fi si mai rau. Chiar daca nu exista inca un tratament sau vaccin, actiunile pe care trebuie sa le facem ca sa ramanem sanatosi nu sunt deloc complicate. Iar in acest context, de sanatatea noastra depinde si cea a copiilor, partenerului, parintilor, bunicilor si prietenilor. Este important sa nu privim cu superficialitate lucrurile si sa fim consecventi.

Despre ce vorbim mai exact? De spalatul pe maini care nu ar trebui sa fie o corvoada pentru nimeni. Sa ne spalam pe maini cat mai des nu este o modalitate de a ne feri doar de coronavirus. Exista atat de multe virusuri si bacterii care pot sa ne faca rau, iar igiena este esentiala in apararea organismului.

Pentru ca virusul se ia usor de la o persoana la alta, masca este accesoriul care nu trebuie sa ne lipsesca atat in spatiile publice inchise, cat si in cele deschise care sunt aglomerate. Atat mastile de protectie, cat si dezinfectantii pentru maini ii putem lua din farmacii online asa cum este onlinefarmacia. Pentru ca farmaciile fizice sunt destul de aglomerate, o farmacie online este cea mai buna alternativa in acesta perioada.

Un alt aspect important este distantarea sociala. Poate cea mai neplacuta dintre reguli pentru ca ne impiedica sa mergem in spatii aglomerate si nu ne putem vedea cu foarte multe persoane. Exista solutii care ne pot ajuta si in acest sens. Ne putem folosi de mediul online ca sa comunicam cu cei de care ne este dor, sa facem cumparaturi, sa comandam mancare de la restaurant si astfel sa evitam locurile aglomerate si intrevederile care nu sunt necesare.

Ca sa ramanem sanatosi atat noi, cat si cei dragi, nu trebuie sa uitam aceste reguli si sa nu ne relaxam in privinta lor. Totul sta in mainile noastre!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.