De ce trebuie să ții cont atunci când achiziționezi un pachet de Web Hosting

Bine v-am regăsit, dragele mele cititoare!

Dacă mă urmăriți de mai mult timp probabil știți deja că ador să testeze servicii de găzduire web de calitate de la mai multe firme. De ce fac asta? Pentru că de fiecare dată învăț ceva nou. Mereu mi-a plăcut să știu ce înseamnă fiecare beneficiu oferit de firmele de web hosting, cum mă ajută sau mă dezavantajează el.

Astăzi vă voi prezenta câteva din lucrurile pe care le-am învățat în ultimii 6 ani. Pe lângă acestea restul este subiectivitate, această este importantă deoarece trebuie să alegem o firmă cu care să ne și înțelegem și care să ne ofere suport.

Web Hosting SSD sau HDD?

Clar: SSD!

Am încercat ambele variante, dar SSD-ul este cea mai bună opțiune dacă îți dorești ceva care să se încarce rapid și fără probleme. Știu că de multe ori găzduirile HDD sunt mai ieftine, dar chiar nu se merită diferența. La fel cum noi am trecut la telefoane și alte dispozitive inteligente mai performante, la fel trebuie să alegem și pentru site-ul nostru.

Nu știu cum sunteți voi, dar mie îmi place să citesc informații doar de pe site-uri care se încarcă rapid. Pur și simplu renuț dacă trebuie să aștept 2-3 minute pentru ca articolul să fie încărcat.

Gândiți-vă că o găzduire HDD e ca un CD vechi, în timp ce un SSD este ca un stick. Ce ați alege din cele două pentru a încărca rapid pozele preferate?

Transferul website-ului

Chiar și după ce am mutat câteva site-uri tot urmăresc acest beneficiu. Vă recomand să alegeți doar firme de web hosting care oferă transferul gratuit al website-ului. Acest aspect este foarte important mai ales dacă vă doriți ca site-ul să rămână activ pe toată perioada mutării.

De asemenea, acest aspect este foarte important mai ales dacă până acum nu ați mai mutat un alt site și vă doriți ca totul să meargă bine. Vă recomand să vedeți și de la ce pachet se oferă această gratuitate, nu la toate firmele este gratuit indiferent de pachetul ales.

Softaculous

Dacă vă doriți să folosiți platforma WordPress pentru crearea site-ului atunci trebuie să vă interesați dacă pachetul de găzduire oferă și folosirea produselor Softaculous.

În felul acesta veți putea instala rapid wordpress-ul și apoi să aveți acces la toate temele și pluginurile. De asemenea, Softaculous vă oferă acces la multe alte aplicații pe care probabil veți dori să le folosiți după ce le cunoașteți.

Instrumente de SEO

Pentru ca site-ul dumneavoastră să devină cunoscut este foarte important să folosiți instrumente de SEO. Tocmai de aceea vă recomand să alegeți pachetele de web hosting care vă oferă acces la astfel de instrumente gratuit. Nu trebuie să ofere acces la toate, ci la o parte din ele.

În felul acesta aveți acces la câteva informații și apoi, dacă doriți să aprofundați puteți apela la alte pugin-uri, poate chiar la unele care costă bani. În plus aveți ocazia de a vă optimiza site-ul și de a atrage astfel mai mulți vizitatori.

Voi de ce aspecte țineți cont atunci când alegeți pachete de găzduire?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.