Diferenta dintre furtunurile de joasa presiune si alte furtunuri

Furtunurile de joasa presiune sunt ideale pentru minimizarea scurgerilor, la manipularea fluidelor scumpe sau periculoase. Desi au supape de inchidere la ambele capete, unele lichide pot sa se scurga in continuare daca conductele sunt sub presiune atunci cand se conecteaza sau se deconnecteaza, in special de la capatul exterior.

Un furtun pentru orice treaba

            Cererile pentru furtunurile hidraulice de azi variaza de la o parte la alta. Unele trebuie sa faca fata doar presiunilor modeste, altele trebuie sa functioneze impecabil, in ciuda varfurilor de presiune extrema.

            Temperaturile de functionare pot varia de la temperaturile joase la nivelul frigului din antarctic pana la caldura extrema din fabricile siderurgice si turnatorii. Si furtunurile moderne trebuie sa se ocupe de o multime de fluide, de la oferte standard pe baza de petrol pana la versiuni sintetice, biodegradabile si pe baza de apa.

            Cu toate acestea, indiferent de aplicatie, toate furtunurile sunt formate din trei componente de baza, respectiv tub, armatura si capac.

Specificarea tipului de furtun

            Atunci cand se specifica furtunul hidraulic, expertii din domeniu sunt de acord ca este foarte important sa intelegem care este relatia dintre ranforsare si presiunea in diferitele tipuri de furtunuri.

Furtunul de presiune foarte ridicata si extrem de ridicata

            Este utilizat in echipamentele de tip off-road si masini grele supuse la impulsuri extreme sau supratensiuni. Aceste furtunuri sunt intarite cu sarma de otel spiralata, de inalta tractiune, infasurata peste tub in straturi alternative, numerotate, pentru a echilibra fortele de presiune si retinere.

Furtunurile sunt adesea numite cu patru fire pentru furtunuri de inalta presiune si sase fire pentru furtunuri cu presiune extrem de inalta, desi numarul real de straturi spiralate variaza in functie de tipul furtunului. Majoritatea furtunurilor spiralate cu un fir sau mai putin are 4 straturi.

Furtunul de inalta presiune

            Este construit in principal in doua fire cu armatura din otel cu rezistenta ridicata la tractiune. Este frecvent utilizat pe echipamente de constructii si aplicatii similare. Presiunile de functionare variaza de la 6000 psi la 1825 psi.

Furtunurile de presiune medie

            Se ocupa de aplicatiile hidraulice care necesita presiuni de functionare de la 300 la 3000 psi. Acestea pot avea armatura cu o singura sarma din otel sau constructie cu sarma multipla si/sau textila.

            Exista combinatii noi de furtunuri cu sistem de blocare prin impingere care se ataseaza usor si rapid pentru o potrivire stransa in aplicatii cu presiune scazuta si fara a utiliza alte instrumente.

Furtunuri de joasa presiune

            Suporta presiuni de functionare de pana la 300 psi. Armarea este de obicei textila. Acestea se gasesc in aplicatii hidraulice de joasa presiune si transmit fluide pe baza de petrol, motorina, ulei, lubrifiant fierbinte, aer, antigel cu glicol si apa.

            Astfel prin acest articol ar trebui sa stii care este diferenta dintre tipurile de furtunuri si care ar fi potrivit situatiei tale. Cei de la ph-t au o gama variata si specializata de furtunuri de joasa presiune perfecte pentru utilizarile mai mici.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.