Cum alegi un avocat bun din Cluj?

Indiferent de problema pe care o ai este necesar sa o rezolvi in termeni legali, iar un avocat bun te poate ajuta sa iti rezolvi acea problema. De regula, atunci cand dorim sa ne achizitionam ceva, tinem cont de niste criterii dupa care ne ghidam pentru a face alegerea potrivita. Acelasi lucru se intampla atunci cand ne alegem si un avocat.

Cum aleg un avocat?

  • In primul rand, atunci cand alegi un avocat Cluj, asigura-te ca exercita profesia intr-un mod legal. Potrivit dispozitiilor legale, aceasta profesie este exercitata doar de catre membrii barourilor judetene care fac parte din U.N.B.R., deci doar un astfel de avocat te poate reprezenta  legal si poate solutiona problemele pe care le ai.
  • Alege un avocat care este inscris in baroul din localitatea ta, pentru a evita cheltuieli suplimentare precum cazarea sau transportul acestuia.
  • Un avocat care presteaza aceasta meserie si este bun, are nevoie sa cunoasca toate detaliile problemei tale. Prin natura meseriei are obligatia de a nu interpreta personal actiunile clientului, de a nu judeca in nici un fel si de a nu influenta deciziile clientului. Avocatul trebuie sa fie si sa prezinte incredere si ar fi de preferat sa eviti avocatii care iti garanteaza 100% castigarea cazului.
  • Evita sa cauti cel mai ieftin avocat.  “Dacă crezi ca este scump sa angajezi un profesionist, stai sa vezi ce se intampla cand angajezi un amator.” – Red Adair. Aplica acest citat si atunci cand doresti sa iti alegi un avocat bun.

In functie de alegerea pe care o vei face, la fel vei obtine si rezultatele. Trebuie sa stii ca un avocat bun si profesionist, intotdeauna isi va aprecia munca si dupa onorariu.

  • Este indicat ca avocatul cu care vei lucra sa intocmeasca un contract de asistenta juridica si sa ai si tu un exemplar pentru că orice plata efectuata de catre avocat, trebuie sa fie insotita de chitanta si factura fiscala. Pentru ca daca se intampla sa fii nemultumit de prestatia acestuia si doresti sa faci o plangere, ai toate documentele necesare care dovedesc colaborarea ta cu el.
  • Si nu in ultimul rand, alege un avocat specializat in domeniul de care ai tu nevoie. Daca acesta detine si alte specializari cu atat mai bine, deoarece informatiile dintr-o anumita arie se pot aplica si in alte situatii iar acest aspect poate fi in favoarea ta. Un avocat specializat in drept penal din Cluj este cu atat mai mult de luat in vedere daca este si avocat drept civil, avocat dreptul muncii sau alte specializari.

Asadar, indiferent de domeniul dreptului care te intereseaza, sa stii sa faci alegerea corecta si sa alegi persoana care te poate ajuta cel mai bine, precum un avocat drept civil din Cluj sau avocat drept penal.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.