Ce citesc luna aceasta?

Sincer îmi era dor de un astfel de articol. A trecut așa de mult timp de când nu am mai citit și altceva față de materialele pentru examene. Tocmai de aceea atunci când cei de la Meteor Press m-au anunțat că urmează să lanseze o carte nouă nu am putut rezista tentației. Pe lângă cartea nouă am ales încă două cărți, despre toate trei vă voi povesti pe larg după ce le parcurg. Până atunci haideți să le cunoaștem.

Primele cuvinte în romana, germană și engleză

Meteor Junior a scos de la tipar o nouă carte jucăușă care-i va familiariza pe copii cu pronunția cuvintelor în trei limbi și descoperirea unor asociații care să-i facă să învețe ușor mai multe limbi străine în același timp. Volumul „Primele cuvinte în romana, germană și engleză” conține imagini clare și frumos colorate, ușor de recunoscut, în dreptul cărora fiind trecute și denumirile lor în română, germană și engleză.

Cam așa sună descrierea cărții și trebuie să mărturisesc că i se potrivește de minute. Vorbim despre o carte cartonată care conține cuvinte esențiale în cele trei limbi, toate cuvintele fiind însoțite de imagini reprezentative pentru ca micuții noștri să le poată reține mai ușor.

Chiar dacă eu încă nu am un copilaș am ales această cărticică pentru nepoțelul meu. Ea se potrivește foarte bine pentru că are cuvintele din română traduse în engleză, limbă de circulație, dar și în germană, o altă limbă importantă. Va mai trece puțin timp până nepoțelul meu se va putea bucura de această frumusețe, dar sunt sigură că ea îl va ajuta măcar să își dea seama dacă este atras și de alte limbi.

Câteodată chiar sunt un pic „geloasă” pe cei mici pentru că ei au acum atât de multe posibilități pentru a învăța limbi străine în comparație cu oportunitățile de care am avut noi parte. Cartea merge pe principiul „arată, recunoaște și numește”, astfel cel mic învață mai întâi cum arată cuvântul pronunțat de părinte, începe să îl recunoască și apoi poate să îl și rețină. Mie mi se pare foarte util acest joc pentru că micuții cu vârste peste 2 ani recunosc și rețin mai ușor dacă și vizualizează „cuvântul” despre care se vorbește.

Reintoarcerea în Reich

Dacă mi-ați mai citit și alte articole probabil știți deja că ador cărțile care au ca subiect principal Holocaustul. Pur și simplu îmi place să văd diverse păreri, să citesc mărturiile celor care au trecut prin cel mai trist moment al istoriei. Consider că Holocaustul este un eveniment care trebuie să rămână viu în mintea oamenilor pentru a ne asigura că așa ceva nu se va mai repeta niciodată.

Reîntoarcerea în Reich este o carte specială care surprinde povestea lui Fred Mayer un evreu care deși reușește să scape din Germania nazistă alege să se întoarcă pe teritoriile inamicului pentru a conduce o misiune importantă. Cu ajutorul acestuia Aliații au reușit să obțină informații foarte importante.

Pe mine această carte m-a atras tocmai pentru că este prima carte pe care o citesc despre cineva care alege de bună voie să se întoarcă pe teritoriile inamice. Sincer vă menționez că sunt foarte emoționată să o încep. Înainte de a o lua am căutat mai multe recenzii și toate m-au lăsat curioasă să aflu ce se va întâmpla mai departe.

Torționarele lui Hitler

Această carte mi-am dorit-o de mai mult timp pentru că am tot căutat informații despre modul în care erau descrise aceste femei. Tocmai de aceea când mi s-a oferit ocazia am adăugat-o pe lista de dorințe. „Torționarele lui Hitler” scoate în evidență rolurile pe care femeile din lagărele de concentrare le aveau.

Am fost atrasă de această carte tocmai pentru că promite să schimbe modul în care rolul femeilor este și a fost văzut de a lungul timpului. Un alt motiv pentru care mi-am dorit această carte este documentarea foarte vastă care a fost realizată pentru a conduce la scrierea ei. Mereu mi-au plăcut cărțile care vin și cu dovezi, nu doar cu „povești”.

Abia aștept să vă povestesc cum au fost aceste cărți. De săptămâna aceasta voi începe să le citesc și voi posta recenziile pe măsură ce cărțile sunt gata. Voi ce carte ați alege să citiți pentru prima oară?

P.S. Cărțile menționate mai sus pot fi achiziționate de pe http://www.librarul.ro.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.