Părinții sunt sprijinul copiilor. Centrul Pas cu Pas este sprijinul părinților

Copiii sunt lumina părinților și bucuria lor. Încă de la începutul vieții, cei mici se pot baza doar pe părinți, de cele mai multe ori pentru că aceștia sunt cei cu care își petrec cea mai mare parte din timp și ei le oferă ceea ce au nevoie.

Nu de puține ori totuși, unii copii întâmpină anumite dificultăți și sunt diagnosticați ca având autism. O astfel de veste poate doborî un părinte, dacă nu are parte de părerea unui specialist care să îi explice concret în ce constă o astfel de tulburare.

Pentru că nici o veste de acest gen nu trebuie să fie un capăt de pământ, Centrul Pas cu Pas este locul în care părinții își pot duce copiii care suferă de autism pentru terapie și pentru dezvoltarea anumitor abilități. Este un loc în care activează doar specialiști în domeniu unde cel mic are parte de toată atenția necesară astfel încât să aibă rezultate pozitive în urma ședințelor. Sprijinul pentru părinți nu se rezuma doar la a-i ajuta pe copii. În cadrul centrului functioneaza un cabinet dedicat parintilor, unde acestia beneficiaza de consiliere psihologica si psihoterapie adulti.

Echipa și terapiile realizate la Centrul Pas cu Pas

Pasiunea, devotamentul și experiența pe care o au cei de la centru sunt unele dintre caracteristicile care îi face potriviți și dedicați acestui domeniu. Răbdarea este un mare atuu, pe care îl are fiecare membru. Echipa este formată din logopezi, psihologi, kinetoterapeuți și psihopedagogi astfel încât pe toate planurile să existe o evoluție constantă și o dezvoltare în parametri normali pentru copil, în funcție de fiecare caz în parte.

Părinții pot apela și la terapia 3C la Centrul Pas cu Pas Suceava, deoarece tehnicile inovative care s-au dovedit benefice se aplică și în cadrul centrului lor.

Această terapie numită sugestiv 3C vine de la cei trei pași pe care îi urmează și anume conștientizare, coordonare și concentrare. Pe fiecare etapă dintre acestea specialiștii lucrează astfel încât să acopere toate ariile de dezvoltare. Această terapie îi ajută să își conștientizeze într-o anumită măsură propria corporalitate, aceasta fiind o problemă majoră pentru persoanele autiste.

Procesul de coordonare lucrează pentru a putea să îl introducă pe copil în lumea copiilor tipici, deoarece anii de studiu au demonstrat că este posibil acest proces, de integrare. Terapia 3C este o completare a celorlalte terapii utilizate, care amplifică rezultatele pozitive.

Pentru orice informații și discuții cu reprezentanții Centrului Pas cu Pas puteți accesa site-ul lor oficial.

Contact:

Telefon: 0721 861 125

E-mail: contact@centrulpascupas.ro

Suceava, Str. Mărășești, Nr. 18

Et. 4, Camera 7 si 8

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.