Cum poți afla informații utile despre o firma?

Salutare, dragele mele. Astăzi vom vorbi despre un subiect care este atractiv atât pentru cei care deja dețin o afacere, cât și pentru cei care vor să își deschidă o afacere. Este vorba despre site-ul www.risco.ro, un website care ne oferă informații foarte utile despre firmele care își desfășoară activitatea la noi în țară. Mai exact cu ajutorul acestui site putem afla informații despre cota de piață a firmelor, despre rapoartele financiare ale acestora, dar și multe alte informații la fel de utile. În continuare o să vă arăt de ce consider eu că aceste informații sunt foarte utile pentru orice antreprenor.

Primul pas pentru deschiderea unei afacerii este reprezentat de cunoașterea pieței pe care aceasta va fi lansată, de cunoașterea potențialilor clienți, dar și de cunoașterea principalilor competitori. Acest aspect este foarte important, deoarece noi ca și firmă nouă trebuie să ne deosebim cu ceva față de concurenți. În plus, având acces la rapoartele lor financiare ne putem forma o idee despre cât de profitabil este domeniul pe care ne vom lansa.

Captain Bean – un exemplu de afacere

Dacă ne dorim să creăm un magazin care să vândă cafea „to go” în Cluj-Napoca, atunci un principal competitor este reprezentat de cafenelele Captain Bean. Tocmai de aceea exemplu meu de astăzi este reprezentat de această firmă și de informațiile pe care le putem obține cu ajutorul risco.ro. Dacă și voi vreți să aflați informații, gratuit, despre un anumit competitor vă recomand să intrați pe site și folosind butonul de search să ajungeți la acea firmă și la informațiile disponibile despre ea.

Cred că cele mai importante elemente legate de o firmă, care ne interesează pe noi ca și viitori concurenți, sunt cifra de afaceri și profitul net. Consider că acestea au un rol foarte important pentru a ne ajuta să ne dăm seama dacă o firmă are succes pe piața pe care activează. Ele sunt oferite pe risco.ro încă de la prima căutare a firmei și ne evidențiază și dacă există o creștere și cu cât față de anul precedent.

Cota de piață un indicator util

Un alt indicator foarte util oferit de aceste website este reprezentat de cotat de piață a companiei căutate. Mai exact ei calculează cota de piață pe care o are compania atât la nivel de județ, cât și la nivel de țară. Acest lucru este foarte util mai ales dacă vrem să ne dăm seama dacă firma care ne este concurent este lider de piață. În plus ne ajută să ne formăm o idee și cu privire la mărimea pieței pe care urmează să ne lansăm afacerea.

Este foarte important ca atunci când ne decidem să deschidem o afacere, dar și după ce acest lucru se întâmplă, să acordăm timp pentru a vedea cum evoluează piața, cum se modifică câștigurile concurenților. În felul acesta vom avea un punct de plecare stabil pe care îl putem folosi mai târziu în avantajul noastru.

Legat de risco.ro mie mi se pare o platformă foarte interesantă, deoarece este singura platformă pe care eu am găsit așa ceva. Trebuie să menționez că nu există acces gratuit la orice informație, dar că există o pagină cu toate prețurile. Nu trebuie să îți faci cont pentru a vedea prețurile și sincer vă spun că mie mi se par foarte accesibile, mai ales că în general folosești doar 1-5 credite pentru a vedea informațiile principale de pe pagina unei companii.

Voi ce părere aveți despre toate acestea?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.