Cum pregătim o vacanță în Grecia cu ajutorul IriTravel?

Bine ați venit dragele mele! A trecut foarte mult timp de când nu am mai fost în afara țării într-o vacanță și tocmai de aceea zilele acestea m-am gândit să îmi planific una. Am ales o destinație pe care o cunosc doar din fotografii: Grecia și m-am pus pe căutat oferte turistice în Grecia. Credeam că acest lucru va fi simplu, mai ales după ce am ajuns pe pagina celor de la IriTravel, dar adevărul este că a trecut aproape o săptămână și eu încă nu sunt capabilă să mă decid.

Tocmai de aceea am zis că cel mai bine este să fac un articol în care să vă descriu pașii pe care îi urmez ori de câte ori simt nevoia de a face o vacanță. Poate în felul acesta voi veți avea ceva de învățat de la mine sau poate că eu voi avea ceva de învățat de la voi. Cert este că în cel mai rău caz vom ajunge în situația de a ne fi delectat cu câteva informații noi.

Înainte de a vă povesti care sunt pașii mei trebuie să mărturisesc că nu sunt o persoană cu experiență în acest domeniu, sunt doar o tânără care din când în când simte nevoia de a ieși din obișnuit, de a se deconecta de la rutina zilnică. În plus sunt o persoană care iubește organizarea, care preferă să știe de la început unde va merge și pentru cât timp. Știu că de multe ori spontaneitatea poate reprezenta ceva fascinant, dar pentru mine acest lucru aduce de multe ori probleme pentru că mă trezesc în situații fără rezolvare. De exemplu, nu o dată am ajuns la munte cu haine pentru mare deoarece ne-am răzgândit pe drum cu privire la destinația la care vrem să ajungem.

Cum începem să ne pregătim o vacanță în Grecia?

În primul rând trebuie să ne decidem cu cine mergem. Eu sunt adepta călătoriilor alături de cineva cunoscut, mi se pare foarte ciudat să merg într-o țară străină, unde nu cunosc limba și să fiu singură. Mai apoi trebuie să stabiliți împreună în ce perioadă veți fi liberi. Este foarte important să știți asta pentru a nu vă trezi în situația ca unul din voi să nu poată merge.

Următorul pas este să alegeți destinația. Știu că mai sus am zis deja că va fi Grecia, dar adevărul este că nu poți să vizitezi toată Grecia într-o singură vacanță. Tocmai de aceea va trebui să vă orientați asupra unui oraș sau a unui sat unde să mergeți. Pentru a putea face asta aveți la dispoziție mai multe posibilități:

  • alegeți locația spre care vă costă mai puțin zborul. Puteți căuta pe mai multe firme pentru a vă forma o idee.
  • alegeți locația care vă oferă cele mai multe atracții turistice de vizitat. Dacă nu vă place să stați într-un singur loc atunci cu siguranță trebuie să alegeți o locație care să vă ofere acces spre obiective turistice.
  • alegeți locația care vă oferă posibilitatea de a sta zile întregi pe plajă la soare. Sincer eu am ales Grecia tocmai datorită plajelor și a accesului la apă. Toți prietenii mei care au fost în această țară au recomandat plajele lor.
  • alegeți locația care vă oferă acces la cea mai diversificată bucătărie. Știu că poate părea ciudat, dar la fel ca și la noi există anumite preparate pe care le găsiți doar într-o anumită zonă. Tocmai de aceea dacă vreți să încercați ceva deosebit atunci vă recomand să vedeți mai întâi unde l-ați putea găsi.

Desigur, cele menționate mai sus pot fi combinate după bunul plac și la ele se mai pot adăuga și altele. Important este să aveți idee ce vreți să vizitați în mod obligatoriu și cum puteți ajunge acolo. Mai departe vă puteți schimba planul în funcție de modul în care decurg lucrurile. Dacă urmează să plecați în perioada următoare atunci puteți să verificați și știrile meteo pentru a ști ce haine să luați cu voi, dar și cam ce ați putea face în această vacanță.

Eu consider că cel mai important este să alegeți firma cu care vă veți face vacanță, mai departe puteți și un pic improviza. Pe iritravel.ro puteți găsi zeci de exemple de destinații turistice din Grecia, tocmai de aceea vă recomand să accesați și site-ul lor înainte de a lua o decizie. Eu cred că puteți cu ajutorul lor să obțineți tot ce vă doriți și în plus să faceți asta la un preț foarte accesibil.

Dacă nu aveți chef să programați voi vacanța atunci puteți apela la un circuit turistic, astfel veți vizita multe locuri noi și veți avea o vacanță mai diferită.

Pentru că probabil vă întrebați cum ați putea beneficia de serviciile lor, m-am gândit ca în încheiere să vă las modalitățile de a îi contacta:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.