Unde putem găsi hrană pentru albine?

Bine ați revenit, dragele mele cititoare! Articolul de astăzi se adresează celor care își doresc sau dețin deja măcar un stup de albine. Mai exact vreau să vă povestesc cum am găsit acest site cu hrană pentru albine și de ce trebuie să îl salvați. Încă de mică am fost atrasă de albine, mi-a plăcut să învăț despre ele. Cu toate acestea, la adolescență am uitat de această pasiune. Sincer nici nu mă gândeam că mă voi mai gândi vreodată la așa ceva. Asta până anul acesta când m-am lovit de o mare problemă: nu am găsit nicăieri miere naturală. Pur și simplu tot ce cumpăram avea gust de artificial. Noi iubim mierea, an de an cumpărăm câteva borcane pentru a ne ajunge pe tot parcursul anului, deci vă dați seama ce dezamăgită am fost când nu am găsit.

Cu toate acestea nu mi-am pierdut speranța, așa că m-am decis să fac altceva: să îmi cumpăr propriul meu stup și să am miere făcută chiar de albinele mele. Știu că necesită un cost, știu că necesită atenție, dar cred că mă voi descurca. Pentru că nu mai știam multe despre albine am început din nou să citesc, să caut informații, să aflu ce se întâmplă în lumea unui apicultor. Internetul spre fericirea mea mi-a oferit răspuns la foarte multe întrebări. Cu toate acestea a trebuit să găsesc de una singură răspunsul la o problemă cu care sigur mă voi confrunta.

Ce hrană pentru albine există iarna?

Crearea unui stup în această perioadă a anului vine cu mai multe provocări. Mai exact trebuie să le asiguri albinelor un mediu prietenos, dar și călduros. De asemenea, trebuie să te asiguri că au mâncare. Sunt sigură că știți deja că fără mâncare niciun animal nu rezistă mai mult de câteva zile. Tocmai de aceea și eu am început să caut informații despre hrana pentru albine. Sunt conștientă că iarna albinele nu mai găsesc flori, nu mai au ocazia de a colecta și trebuie să se hrănească din altceva. În mod normal ar putea să o facă din mierea rămasă în stup, dar fiind primul an acest lucru nu este valabil.

Spre surprinderea mea există hrană pentru albine, la fel cum există și hrană pentru căței sau pentru pisici. La fel ca și în cazul celorlalte animale ea este împărțită în mai multe categorii. Ceea care mi-a atras pentru prima oară atenția este turta pentru albine. Aceasta este făcută după o rețetă specială care nu permite cristalelor de zahăr să se lipească între ele și să formeze crustă. Este un lucru foarte important pentru că dacă albinele mănâncă doar foarte puțin din ea, iar apoi nu mai poate fi consumată, acest lucru reprezintă un mare dezavantaj.

Cei de la apis-blaj.ro ne oferă șansa de a cumpăra toate aceste produse, dar și de a învăța foarte multe despre ele. Tocmai de aceea vă recomand să citiți cu atenție descrierea produselor pentru că vă poate ajuta să luați o decizie mai bună. De asemenea, are același produs de la mai multe firme, fiecare cu câte un element care le diferențiază. Acest lucru este foarte important de menționat pentru că vă poate ajuta să luați cea mai bună decizie.

Ce alte produse mai putem achiziționa pentru a hrăni albinele?

Produsul de mai sus este unul special pentru că nu conține zahăr. Mai exact este vorba de un sirop pentru albine creat din porumb. Acesta are rolul de a ajuta albinele să se hrănească, dar și de a le face să își păstreze energia pentru activitățile specifice. Așa cum am menționat și la produsul anterior și acesta este disponibil de la mai multe firme și în diverse gramaje. De asemenea, produsul este foarte bun și în sezonul cald pentru a ajuta la completarea necesarului de hrană.

Dacă și voi vă gândiți să vă achiziționați un stup de albine sau deja aveți unul, atunci trebuie să îi vizitați pe cei de la apis-blaj.ro. Aceștia nu ne oferă doar hrană pentru albine ci și multe alte produse de care are nevoie orice apicultor.

Pentru cei care sunt interesați de aceste produse, trebuie să menționez că pe cei de la apis-blaj.ro îi găsiți:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.