Partajul – Avocat din Turda, Roxana Pop vă lămurește cu privire la detaliile privitoare la partaj

Sunt multe situații în viață în care ajutorul unui avocat este necesar. Multe dintre aceste situații implică acțiuni asupra unor acte oficiale. Când este vorba despre dreptul civil, penal, al muncii, familiei, administrativ și altele, preferat ar fi să ceri ajutorul unui avocat Turda precum Roxana Pop.

Un avocat nu doar că te ajută cu toate actele și cu demersurile, ci te face să înțelegi mai bine toate aspectele, te ajută să iei decizii mai bune poate și este alături de tine în astfel de momente stresante. Procesul de partaj este unul dintre momentele în care ai nevoie de ajutorul unui avocat Turda. Nu ezita să ceri ajutorul de la cabinetul de avocatură Roxana Pop.

Despre partaj, informații pe care trebuie să le știi

Partajul presupune încetarea coproprietății și poate fi realizat prin două moduri. Fie prin acord comun între persoanele care dețin respectivul bun, fie prin hotărâre judecătorească. Partajul poate fi realizat numai în anumite condiții și numai cu acte doveditoare în acest sens, încheiate la notar.

Sunt puncte de lege care definesc clar acest proces și care trebuie urmate cu atenție, deoarece acesta nu trebuie să aducă prejudicii grave celorlalți proprietari. Avocat Turda și anume Roxana Pop te poate ajuta în acest proces: prin consiliere sau chiar reprezentare în fața legii, privind procedura de partaj, ce se întâmplă cu datoriile și alte aspecte de acest gen.

Află despre efectele partajului

Avocat Roxana Pop informează pe cei interesați faptul că efectele juridice ale partajului presupun stabilirea de proprietate pentru fiecare coproprietar sau în funcție de situație atribuirea fiecăruia a sumei care li se cuvine.

Toate acestea sunt realizate fix la data în care actul este încheiat sau după definitivarea hotărârii judecătorești. Să ai în vedere totuși faptul că atunci când vorbim despre imobile totul se definitivează după înscrierea proprietății/-lor în cartea funciară.

Ce se întâmplă dacă bunurile nu pot fi împărțite?

Tot un avocat Turda precum Roxana Pop te poate ajuta și într-o astfel de situație cu informațiile necesare. În astfel de cazuri, avocat Roxana Pop relatează faptul că partajul poate presupune stabilirea de drept a deținătorului, a celui care rămâne cu bunul, caz în care ceilalți proprietari plătesc suma aferentă acestuia. Dacă nu, a doua variantă este scoaterea la vânzare sau licitație conform legii, după care se distribuie fiecăruia cotă-parte.

Mai multe informații poți afla de la avocat Roxana Pop, căreia îi poți cere ajutorul oricând ai nevoie.

Contact:

contact@roxanapop-law.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.