Ce trebuie să știi înainte de a începe să lucrezi la un mozaic cu diamante
Bine ați revenit, dragele mele cititoare. Îi articolul de astăzi vreau să vă povestesc despre cea mai frumoasă metodă de a petrece timpul liber. Este vorba de realizarea unor mozaicuri cu diamante sau a unor goblen-uri cu diamante. Lucrurile pot părea la prima vedere destul de ușoare, tot ce ai de făcut este să urmezi instrucțiunile și să așezi diamantele pentru a forma desenul așteptat. Cu toate acestea toată această muncă presupune foarte multă atenție și îndemânare.
La început eu mi-am cumpărat goblen-uri de la chinezi, mi s-a părut cel mai o preț. De curând am descoperit însă un magazin cu mozaicuri cu diamante ieftine și nu am rezistat tentației. Dacă mă urmăriți pe TikTok deja știți despre ce vorbesc. Pentru ceilalți am atașat video-ul mai jos. Cum primul goblen cerut a fost cel cu lupi m-am apucat de muncă.
Primul pas pe care trebuie obligatoriu să îl faci este să împarți mozaicul în pătrățele. Acest lucru se rezolvă rapid cu un cuțit sau cu un obiect ascuțit. Mai exact ce ai de făcut este să tai plasticul exterior al goblenului în mini pătrățele, fără a atinge materialul goblenului. De ce este acest aspect important? Pentru că plasticul protejează goblenul de impurități. La început poate părea ușor să desfaci o parte mică de plastic, să pui biluțele apoi să închizi. Dar spre final devine imposibil. În plus este greu să lucrezi la partea la care vrei tu. În video-ul de mai jos că arăt cum se face. Am ales pentru exemplificare mozaicul cu diamante cu lupi.
Cum începem să lucrăm la goblen?
Aici vine partea interesantă în care efectiv avem două variante:
- Mergem pe setul primit cu goblenul.
- Ne cumpărăm un set pentru mozaicuri cu diamante.
Eu am avut ocazia de a le testa pe amândouă și aș vrea să vă spun care și de mi-a plăcut cel mai mult. Nu uitați că părerea este pur personală și puteți face oricum vă este mai ușor. Trebuie să menționez că acestea sunt doar ustensile care ne ajută să terminăm goblenul. Toate mozaicurile vin cu un material pe care se vor lipi diamantele, dar și cu pungulițe cu diamante.
Apelăm la setul primit cu goblenul
Aceasta este cea mai simplă și cea mai ieftină variantă. Nu am întâlnit până acum vreo firmă care să vândă mozaicuri cu diamante și care să nu trimită aceste piese. Lucrurile din poza de mai sus sunt cele clasice, acel pătrat roz este un lipici special. În el se introduce instrumentul roz din dreapta. Mai exact capul lui se introduce în lipici și astfel veți putea lua mai ușor diamantele pe care vreți să le puneți pe goblen.
Tăvița verde este folosită pentru a înșira diamantele, dar și pentru a le ordona astfel încât partea dreaptă să fie în jos (cum se poate observa în poza de mai sus). În felul acesta după ce le-ați luat de pe tăviță cu instrumentul special creat pentru asta le veți putea pune pe goblen. Setul este unul perfect care vă este de ajutor. Mie mi-a plăcut la început foarte mult, dar apoi am aflat de cel pe care îl voi prezenta în continuare, și m-am îndrăgostit.
Apelăm la un set profesionist
Sincer după ce am testat setul profesionist cu greu m-aș întoarce la cel clasic. Cel profesionist mi-a lăsat impresia că economisesc mai mult timp. În plus mi-a plăcut faptul că m-am putut organiza pentru a termina cu succes goblenul. În continuare aș vrea să vă arăt pas cu pas ce conține un astfel de set. În primul rând, trebuie să menționez de existența unei pungi speciale pentru păstrarea lor. O puteți vedea în imaginea de mai sus, ea ocupă foarte puțin loc și este perfectă pentru călătorii. Un mic dezavantaj este că nu intră în ea și cutia cu diamante.
Produse noi care vin cu setul
Cutia cu diamante este un mod genial în care îți poți organiza diamantele. Partea cea mai bună este că în caz de accident pică doar diamantele dintr-un sertar și nu toate. Eu aici am greșit pentru că am pus numerele pe cutii, în loc de cifre, dar am vrut să fie identic cu pungulițele. Dacă alegeți să împărțiți goblenul pe pătrățele atunci această organizare este foarte bună pentru că vă scapă de zeci de punguțe desfăcute și neterminate.
Partea cea mai bună este că fiecare rând din cutie poate fi scos. În felul acesta este mai ușor să puneți pe tăviță diamantele. Mai sus se poate observa cât de frumos se văd culorile. Cumva mi-aș fi dorit ca fiecare compartiment să poată fi scos pe rând, dar este mai ușor să scoți câte 4 și să le pui la loc după ce ai terminat cu toate 4.
Cel din poza de mai sus este un aparat pentru presarea și așezarea diamantelor. Acesta se folosește pentru a putea fi siguri că toate diamantele s-au lipit de mozaic. Sincer îi place foarte mult, are o suprafață foarte netedă și plăcută la atingere.
Tot în pachet găsim și o pensă, pentru a putea lua diamantele căzute, dar și abțibilduri pentru cutia mai sus menționată. Sincer nu mă gândisem vreodată să folosesc o pensă atunci când un diamant ajunge într-un loc în care nu trebuie, dar este o idee genială. La abțibilduri partea proastă este că sunt puține și trebuie cumpărate periodic.
Produse vechi, dar mai speciale, care vin cu setul
Un set profesional vine cu multe lipici-uri. Sincer de când am început să lucrez la mozaicuri nu am ajuns niciodată în situația de a rămâne fără lipici, dar mă bucur că am mai multe acum. Lipiciul acesta vine cu două folii transparente pe el, cum se observă în imaginea de mai sus. Una din acele folii se dă jos înainte de a introduce instrumentul în el, apoi se pune la loc pentru a evita depunerea de praf.
Cele mai bune produse din set sunt instrumentele de mai sus. Acestea într-un capăt au forma aceea specială pentru a lua câte o biluță, iar în celălalt au spațiu pentru mai multe. Ele sunt perfecte atunci când pe mozaic găsești rânduri întregi cu aceeași culoare. În felul acesta iei doar o dată diamantele și apoi le lipești pe suportul lor. La început este mai greu să te acomodezi cu ele, dar apoi devine o joacă de copil.
Nu în ultimul rând, avem tăvițele. Acestea sunt de 3 tipuri, cel verde fiind identic cu cel primit cu goblenul. Cel albastru este foarte mare și permite așezarea unui număr mare de piese pe el, dar este foarte greu de curățat. Lățimea barelor interioare este foarte mică și diamantele rămân blocate. Cel alb m-a cucerit prin acel șanț care permite diamantelor să cadă direct în cutiuța lor la final.
Cum arată goblenul astăzi și cum am lucrat la el?
Atunci când lucrăm la mozaic este foarte important să ținem cont de legendă. Acesta ne spune pas cu pas ce cifră trebuie să folosim pentru fiecare literă. Tot ce avem noi de făcut mai departe este să le unim. Eu inițial am făcut numărul 1, apoi mi s-a părut plictisitor să continui cu 2, așa că am folosit random pentru a lucra la restul. Numărul 2 l-am făcut la dorința unei urmăritoare de pe Tik Tok.
Mai jos vă las o listă cu clipurile pe care le-am postat, iar după ce îl termin voi edita lista cu toate clipurile. Sper că v-a plăcut și spune-ți-mi în comentarii ce ați mai vrea să știți despre astfel de mozaicuri.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
Nu am încercat încă sa fac asemenea opere de arta, mi se pare ca nu am timp suficient sa ma apuc și sa termin un astfel de goblen.
Interesanta activitate! Foarte faina, imi place! Nu am lucrat pana acum, insa cred ca putem lucra in echipa eu si fetele. Multumesc pt idei!
Și mie îmi plac aceste mozaicuri, le-am lucrat împreună cu fetita mea și deja a devenit un obicei de-al nostru sa lucram împreună cate puțin de câte ori aveam ocazia.